Publicitat
Publicitat

Tony Lara s'emporta el Premi Pica d'Estats de fotografia

El corresponsal de Catalunya Ràdio al Pirineu, Eloi Barrera, es fa amb el guardó en la secció de ràdio. Tots dos rebran un premi en metàl·lic de 5.000 euros

El fotoperiodista del Periòdic d'Andorra, Tony Lara, i el corresponsal de Catalunya Ràdio al Pirineu, Eloi Barrera, han estat guardonats amb els Premis Pica d'Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet en les categories de "millor reportatge fotogràfic" i "millor treball de ràdio", respectivament. Lara ha guanyat la seva categoria per un reportatge fotogràfic de la catedral de la Seu d'Urgell, realitzat en el marc de l'Instawalk -el 23 de març del 2014- i Barrera, resident a Aravell, ho ha fet amb una sèrie de quatre reportatges sobre les rutes 'Perseguits i salvats', que recuperen els camins que van seguir els refugiats, principalment jueus, per fugir del nazisme a la II Guerra Mundial. Ambdós guardons estan dotats amb un premi en metàl·lic de 5.000 euros.

Dos professionals del Pirineu, Tony Lara i Eloi Barrera, han estat reconeguts amb dos dels guardons dels Premis Pica d'Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, que organitza el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida per reconèixer els treballs de promoció turística del territori als mitjans de comunicació. Han rebut els seus guardons en un acte de lliurament celebrat aquest dissabte a Lleida.

Les imatges de Tony Lara, el guanyador del premi al millor reportatge fotogràfic, fotoperiodista al Periòdic d'Andorra, es van publicar a Instagram després de l'Instawalk, una trobada per aficionats a aquesta aplicació fotogràfica que va organitzar el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, que va tenir lloc a la capital urgellenca el 23 de març del 2014. Lara ha rebut un premi en metàl·lic de 5.000 euros.

Eloi Barrera, corresponsal de Catalunya Ràdio al Pirineu, per la seva banda, s'ha fet igualment amb un premi de 5.000 euros pel seu treball de ràdio, una sèrie de quatre reportatges sobre les rutes 'Perseguits i salvats', que recuperen els camins que van seguir els refugiats, principalment jueus, per fugir del nazisme a la II Guerra Mundial. El projecte, que es va emetre el 2014 a Catalunya Informació, visita senders de l'Alt Urgell, però també de la Cerdanya, el Pallars Sobirà i la Vall d'Aran.

El premi de premsa escrita d'informació general ha estat per a Josep Maria Casasús, del diari El Punt-Avui, per vuit articles d'opinió. El de premsa especialitzada en viatges i turisme, per a Argiñe Areitio -directora de la revista El Mundo de los Pirineos-, els periodistes de la mateixa revista, Ignacio González, Albert Torrent, i els fotògrafs Roger Rovira i Roger Llabrés, per un monogràfic sobre la Vall d'Aran. El de premsa internacional per al reportatge 'Los caminos del hombre', del periodista argentí Marcos Ferro, de National Geographic Traveler Latinoamérica. El de televisió per al reportatge 'Festa de Moros i Cristians a Lleida', del canal de televisió rus Moia Planeta. El premi reservat als mitjans de comunicació lleidatans ha estat per a Jaume Barrull, pel reportatge 'La tragèdia de l'art de la Seu Vella', publicat al suplement Lectura del diari Segre. Mentre que el premi al millor treball d'Internet l'ha rebut un equip de Balaguer TV, format per Carla Vilaseca, Josep Blanch, Miquel Àngel Daviu, Santi Carles i Toni Simó, pel reportatge 'Triatló de Balaguer 2014'.