Samantha Bosque clou el mural de la rotonda del túnel de les Dos Valires

L'obra barreja elements del passat i del present en forma d'homenatge als professionals de FHASA

Després de prop de dos anys,  Samantha Bosque ha finalitzat el mural que estava pintant a la part inferior de la rotonda del túnel de les Dos Valires. Bosque ha recalcat que aquesta ha estat l'obra de major complexitat, a causa de la gran superfície de la que disposava. "Ha estat una obra amb moltes dificultats, però també amb moltes oportunitats, volia anar molt més enllà dels murals que havia fet fins ara", ha assenyalat l'artista. D'altra banda, ha anunciat que aquest ha estat pintat amb material que "té garantida la durada per un període mínim de deu anys, i capaç de fer front a les adversitats climatològiques".

Jordi Torres, ministre d'Ordenament Territorial, ha explicat que "una de les prioritats del Govern recau en dignificar els diferents paisatges del país", per la qual cosa, i en aquest cas referint-se en el punt on s'ha dut a terme l'acte inaugural del mural, ha recalcat que "era necessari embellir l'entorn".

El mural, batejat amb el nom d'' El país el construïm les persones', ret homenatge a tots aquells professionals de FHASA que fa 80 anys van ajudar Andorra a millorar les infraestructures. Totes les obres barregen elements del passat i del present. En aquest sentit, la mateixa Bosque l'ha descrit com "un repte personal i una aportació per a Andorra".

Per la seva banda, Torres ha volgut recordar que en el moment de veure els esborranys del mural, va tenir molt clar que es tractaria d'una obra " didàctica i que complia amb els valors que des del Govern volem transmetre". En l'acte, també hi han estat presents, entre altres autoritats, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; la cònsol menor d'Encamp, Esther París, i Maria Martisella, consellera general.