Les activitats de La Trapa arriben també als nadons

Entre les novetats per a aquest curs hi ha tallers musicals per a bebès, dansa en família i formació global en òpera

Les activitats de La Trapa, taller de cultura de Sant Julià de Lòria, amplien aquest any el ventall de propostes per arribar a “totes les edats”. D’aquesta manera, i amb activitats per a nadons, grans i petits podran escollir diversos tallers de música, dansa i activitats tradicionals. Les principals novetats per a aquest curs 2019-2020 són, doncs, propostes musicals per als nadons, dansa en família i l’ escola d’òpera que oferirà una formació global al voltant d’aquesta disciplina.

El conseller de Cultura del comú de Sant Julià de Lòria, Josep Lluís Donsión, ha fet èmfasi en el fet que “s’obren noves iniciatives” que arrenquen “amb molta il·lusió” i que faran créixer el Centre cultural i de congressos lauredià, amb activitat al llarg del dia. Tal com s’ha esmentat, una de les novetats serà ‘Mama Papaya’, un projecte musical de la mà de l’Espai de Música Moderna per a nadons de zero a quatre anys. Tal com ha explicat el responsable de l’escola, Oriol Vilella, la proposta intentarà “reforçar els vincles” entre els infants i l’adult que l’acompanyi i es potenciarà la seva creativitat, l’estimulació cognitiva o el desenvolupament motriu, entre d’altres.

Altra nova proposta serà la que arriba de la mà de Líquid Dansa: dansa en família. Una proposta que, tal com explica Mònica Vega, servirà, entre d’altres, perquè els infants puguin aprofundir en la comunicació de les seves emocions.

Pel que fa a l’escola d’òpera, Jonaina Salvador ha explicat que fa dos anys que es va endegar la tasca pedagògica, de manera paral·lela a la temporada d’òpera, i que aquest any s’ha volgut desenvolupar “encara més”, incidint en una visió “holística”. Per tant, es potenciaran també diferents aspectes tècnics i en la formació corporal.

En l’àmbit de les tradicions, de la mà de l’Escola Folk dels Pirineus, s’intentarà crear un grup que pugui acompanyar les actuacions de l’ Esbart Laurèdia. Tal com ha explicat Isidre ‘Tito’ Pelàez, el protagonisme serà per a la buna, el flabiol o l’acordió diatònic, però també es convida altres instruments per tal de fer arranjaments “senzills” amb els quals poder posar música en viu a les actuacions de l’esbart. A més, entre les propostes de La Trapa s’ha inclòs aquest any la Colla Gegantera.

Pel que fa al teatre, continua la formació per a infants a partir dels onze anys de la mà de L’Animal Escola de Teatre que com a novetat, tal com ha explicat Juanma Casero, oferirà un curs per a adults al matí.

Els diferents responsables de les activitats que s’ofereixen a Sant Julià de Lòria ha deixat la porta oberta que hi pugui haver col·laboracions entre els diferents tallers per mirar de fer, per exemple, un espectacle conjunt.