Cultura 21/04/2014

Albert Villaró, Pere Canturri i Àlvar Valls, entre les novetats andorranes per Sant Jordi

Les llibreries d'Andorra ja han començat a notar les primeres vendes de cara a Sant Jordi. Tot i que, com cada any, el dia fort amb diferència serà el mateix 23, els responsables dels principals establiments del país ja han començat a vendre llibres de cara a aquella cita, i molts ja s'aventuren a dir quins seran els autors que més vendran enguany. En l'àmbit nacional, destaquen Albert Villaró, amb Els ambaixadors, Pere Canturri, amb L'Andorra de Pere Canturri i Alfred Llahí amb Qui és qui als carrers d'Andorra. Alguns llibreters confien que la proximitat de Sant Jordi amb la Setmana Santa els farà vendre més, mentre que d'altres no ho tenen tan clar.

ARA Andorra
2 min
Una llibreria / ANA

Andorra la VellaFalten pocs dies per Sant Jordi i les principals llibreries del Principat ja ho han començat a notar. Algunes, de fet, ja apliquen descomptes del 10% per tal d'incentivar les compres de cara a aquesta festivitat. És el cas de la llibreria Llibres i idees, on la seva responsable, Pamela Méndez, confia que aquests descomptes, combinats amb el fet que enguany la Setmana Santa cau just abans de Sant Jordi, ajudaran a vendre més. Altres establiments consultats per l'ANA, però, no veuen gaire clar que aquesta coincidència entre Setmana Santa i Sant Jordi els hagi de beneficiar tant.

Pel que fa als llibres que estan tenint més sortida de cara a Sant Jordi, concretament els d'autors andorrans, des de La Puça, la seva responsable, Anna Riberaygua, remarca que enguany no hi ha hagut gaire producció andorrana. Tot i això, entre les obres publicades creu que tindran una bona acceptació per Sant Jordi llibres com L'Andorra de Pere Canturri, i després, Ludmila Lacueva, amb l'Home de la Mirada Clara, que és la novel·la històrica basada en el veguer Romeu, que també compten que es vendrà força.

Tot això sense oblidar autors com Albert Villaró, amb la seva darrera novel·la, Els Ambaixadors, un volum que Riberaygua assegura que "serà un dels venuts, perquè en aquest cas és un llibre que molta gent espera al dia de Sant Jordi per comprar-lo". Altres llibres d'autors andorrans que també creuen que es vendran són Al cap dels anys. Militància, presó i exili (1970-1998), d'Àlvar Valls, o Cartes Mortes, de David Gàlvez, juntament amb "una sèrie de novetats locals de l'editorial Garcineu o de l'editorial Salòria que creiem que també s'aniran venent".

Pel que fa als autors estrangers, des de la llibreria de Pyrenées, Molina destaca, sobretot, el llibre L'analfabeta que va salvar un país. És obra de Jonas Jonasson, l'autor de L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra, un dels llibres més venuts fa dos anys, i Molina creu que enguany l'autor tornarà a vendre força amb aquest segon volum. També destaca el llibre Tu i només tu, de Federico Moccia, que és la continuació d'un llibre publicat anteriorment. D'altra banda, Molina afegeix que també confien "en Martí Gironell com a fenomen, que va tenir molt d'èxit amb El pont dels jueus, i ara ha tret un altre llibre sobre la prehistòria, que es diu El primer heroi".

Des de la llibreria Llibres i idees, per la seva banda, Méndez afegeix que altres llibres que poden tenir força èxit són Desig de Xocolata, de Care Santos, que és el darrer premi Ramon Llull, El Joc de Ripper, d'Isabel Allende, o Yo fuí a EGB, "un llibre molt interessant a regalar, sobretot per la gent a qui no li agrada llegir".

stats