Cultura 17/05/2021

Andorra Lírica addueix “una errada” en l'aplicació del protocol antiCovid

ARA Andorra
1 min
La cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Mireia Codina, i la responsable d'Andorra Lírica, Jonaina Salvador, durant la presentació de la sarsuela cubana 'Cecília Valdés'.

Sant Julià de LòriaL'Associació Andorra Lírica, organitzadora de l'esdeveniment cultural que ha generat un brot de Covid que afecta 21 persones, ha difós aquest dilluns un comunicat en què explica que l'entitat es va saltar el protocol establert per Salut per un canvi en aquest protocol. Expliquen que “en tot moment s'avantposa la seguretat dels artistes i col·laboradors en els actes organitzats” i afegeix que van presentar un protocol al Govern “basat en l'experiència d'espectacles anteriors”.

Segons l'Associació, el Govern els va retornar el protocol, que era el mateix que van utilitzar amb èxit –sense cap contagi– en el seu espectacle anterior, del 17 de desembre. Un dels requisits era cribrar tot l'equip que formava part de l'espectacle 48 hores abans de l'inici. “Aquest darrer requisit ha estat modificat per un cribratge ràpid de tot l'equip tres hores abans del començament de l'obra. Aquest canvi no es ressalta en les modificacions del protocol que ens ha retornat el Govern, el que provoca que erròniament seguíssim els mateixos requeriments que van garantir la seguretat en el darrer espectacle”, addueix Andorra Lírica.

L'entitat assegura que “tots els participants van ser de nou cribrats amb una TMA dijous o bé amb un test d'antígens divendres (menys de 48 hores abans de les dues funcions). Aquestes mesures van incloure els alumnes del Sant Ermengol i els components de l’Esbart Laurèdia –aquests últims van participar portant mascareta en tot moment–”. Finalment, l'entitat “lamenta profundament aquesta errada en l'aplicació dels protocols acordats amb el Govern”.

stats