Una andorrana als núvols

Estefania Troguet mostra amb un documental la seva aventura per coronar tres dels cims més alts del món

Habitualment el Cicle de cinema de muntanya i de viatges compta amb projeccions espectaculars explicades per esportistes d'arreu del món, que mostren amb documentals les grans aventures amb l'esport i la natura com a rerefons. També ha estat el cas de l'acte d'aquest dijous celebrat a l'Auditori Nacional d'Andorra, però no ha calgut anar molt lluny per trobar el protagonista: l'andorrana Estefania Troguet, que està ben decidida a coronar grans cims i a no cessar en trobar noves aventures en alçada.

Troguet, amant de l'esquí i de la muntanya, ha mostrat a través del documental 'Guanyant altura' la seva ascensió a l'Aconcagua, el cim més alt d'Amèrica del Sud, el Denali, el més alt d'Amèrica del Nord, i l'Ama Dablam, a l'Himalàia. Aquests han estat els seus projectes de l'últim any i en els quals ha hagut de superar, ha explicat, temperatures de fins a menys 30 graus i també ha patit intents frustrats d'ascensió, que no l'han desanimat a seguir-ho intentant.

L'alpinista va començar a gravar els seus viatges arran d'una petició del programa d'Esport3 'Temps de Neu'. A partir d'aquí, n'ha sortit aquest documental del qual n'ha pogut gaudir el nombrós públic que ha omplert l'auditori ordinenc.

El Cicle de cinema de muntanya i de viatges està organitzat de manera conjunta pels comuns d'Ordino i de la Massana. El proper acte serà el dimecres 27 de març, al Teatre de les Fontetes de la Massana, en què Samara Cerezo i Samuel Chico explicaran el seu viatge des de la Costa Brava fins al Cap Nord amb la seva furgoneta.