Un assassinat per celebrar el 20è aniversari de la Companyia és Grata

'Salsa Mornay' és una comèdia policíaca dirigida per Juanma Casero que comparà amb antics integrants del grup de teatre lauredià

L'assassinat d'un home "alt, ros i bo" (així es titula l'obra originària, de Keith Luger i Gil Albors), és el punt de partida de 'Salsa Mornay', l'obra de teatre escollida per la Companyia és Grata per celebrar el seu 20è aniversari. Es tracta d'una "comèdia policíaca on tothom pot ser l'assassí", ha avançat el director de l'obra, Juanma Casero. A 'Salsa Mornay', ha volgut destacar un dels actors integrants a repartiment, Ramon Sasplugas, s'han recuperat antics integrants de la companyia i dels primers impulsors que la van fer possible, com Mireia Codina, Jordi Gonzàlez o Elisenda Palomares. També Olga Areny, que farà tasques d'ajudant d'escenografia.

Casero ha assegurat que el públic gaudirà durant els 90 minuts que dura l'obra i que podrà fer "les seves travesses" sobre qui és l'assassí. El text inicial és dels anys 50 i transcorre a una llar on hi aniran circulant diversos personatges des del punt de vista de la comèdia. És també una obra "d'espies, de contrasenyes i de paraules clau", ha definit Casero. De fet, d'aquí ve el nom de 'Salsa Mornay'.

L'obra, emmarcada dins la Temporada de Teatre conjunta de Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella, es representarà el 29 i 30 de novembre, i l'1 de desembre, a les 21.30 hores a l'Auditori Claror de Sant Julià.

Així mateix, i dins els actes de celebració de la Companyia és Grata, també es prepara una exposició sobre la seva trajectòria al llarg d'aquests vint anys, on s'han representat musicals, vodevils i curtmetratges, ha recordat Sasplugas. "Només ens falta un drama", ha afegit.