Publicitat
Publicitat

Andorra Kids' Film Festival

5.200 assistents demostren la passió infantil pel cinema

L'Andorra Kids' Film Festival premia els curts ‘Lost Property’ i ‘Timber’ en les categories de Millor Curt 2015 i Millor Curt de Medi Ambient, respectivament

Tot i la concentració de l’esdeveniment en una única setmana i cap de setmana, la segona edició de l’Andorra Kids’ Film Festival ha mantingut aproximadament el nombre d’espectadors de la passada edició, amb 5.200 assistents. Els actes del programa han servit per acostar el cinema als més petits, que han gaudit de clàssics com ‘El rey león’ i ‘E.T. El Extraterrestre’ aquest diumenge, però que, sobretot, han pogut veure els millors curtmetratges infantils internacionals. Finalment ‘Lost Property’ i ‘Timber’ s’han emportat el premi al Millor Curt 2015 i al Millor Curt de Medi Ambient, respectivament. El codirector del festival, Jordi Herreros ha qualificat aquesta segona edició d’”extraordinària”.

“Hem consolidat el públic” ha celebrat el codirector de l’Andorra Kids’ Film Festival, Jordi Herreros, que ha recordat el treball pedagògic que ha fet el festival conjuntament amb el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i les activitats paral·leles a la projecció de curtmetratges i pel·lícules infantils.

Herreros ha celebrat especialment com “les famílies han seguit molt de prop el festival, moltes repetien sessions i han comprat entrades amb molta antel·lació”. Aquest diumenge a la tarda s’ha demostrat l’èxit de la proposta, de fet, amb la projecció d’’E.T. El Extraterrestre’, una oportunitat per als més petits de veure un clàssic en pantalla gran abans de la cerimònia de cloenda dirigida per l’actor i president del jurat Isak Férriz. Férriz ha encoratjat els infants a la cerimònia celebrada a mig del centre comercial Illa Carlemany d'Escaldes-Engordany a que "tinguin un esperit crític" a la vida i ha felicitat els participants per l'alt nivell mostrat.

Finalment el treball que s’ha endut el guardó del festival en la categoria de Medi Ambient ha estat ‘Timber’. El jurat dels nens i nenes d’Escoles Verdes ha sigut l’encarregat de premiar un film d’orgien suís i carregat d’humor negre. 2.000 escolars han participat en aquesta selecció. El premi gros al Millor Curtmetratge, però, ha estat per a ‘Lost Property’, una producció anglesa dirigida per Åsa Lucander. L’emotiu curtmetratge explora la idea de la pèrdua de memòria i com els records donen forma a allò que som.

Amb tot, vist l’èxit també a les xarxes socials, que han experimentat un “increment de seguidors” l’organització pensa ja en l’edició següent, per a la qual esperen tornar a comptar amb el patrocini de MoraBanc i Illa Carlemany. “Hem d’arribar al màxim d’espectadors possibles, que els nens i nenes consumeixin cinema a l’entorn ideal, el gran temple per consumir-lo”.