Cultura 09/12/2020

L'audiovisual 'Altaveu jove' narra com els joves han viscut la pandèmia

La iniciativa és fruit d'un projecte d'Elisabeth Almiñana, representant juvenil d'Andorra al Congrés dels Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa

Ana
2 min
Cartell de l'estrena del reportatge 'Altaveu jove'. / COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

Andorra la VellaEl Teatre Comunal acollirà aquest dijous 10 de desembre a les 19.30 hores l'estrena del reportatge 'Altaveu jove', un projecte audiovisual obra d'Elisabeth Almiñana que dona veu al col·lectiu jove d'Andorra i que narra com aquest ha viscut la pandèmia i el confinament a causa de la Covid-19. Almiñana ha desenvolupat aquesta iniciativa després que el febrer d'aquest any va ser escollida representant juvenil d'Andorra al Congrés dels Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa, un organisme que des del 2014 convida representants juvenils de cada estat membre a les sessions que se celebren dos cops a l'any per apropar els joves a la política.

En aquestes trobades es valoren com s'estan implementant les recomanacions aportades pel Consell d'Europa i es debaten temes d'actualitat i d'interès a escala europea. Aquest any els participants han hagut de desenvolupar un projecte al seu territori amb l'objectiu d'apropar als joves la feina que fa el congrés i promoure la participació juvenil i diferents valors com la justícia, els drets humans o la democràcia. Els treballs que es desenvolupen es presenten a tots els països membres. Enguany, però, a causa de la pandèmia no s'han pogut celebrar ni la 38a ni la 39a sessió, i per tant, el reportatge s'ha fet arribar a l'organisme per oferir un testimoni de la situació provocada per la Covid-19 amb la mirada dels joves andorrans.

Almiñana, que treballa com a dinamitzadora de Joventut al comú de la capital, ha exposat que aquesta iniciativa també té per objectiu fer visible la diversitat i combatre els prejudicis que hi sol haver al voltant dels joves. 'Altaveu jove' compta amb el suport, tant econòmic com d'orientació i assessorament, del servei de Joventut del comú i del Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra. En aquest sentit, el conseller d'Esports i Joventut, Alain Cabanes, ha ressaltat que col·laboracions com aquesta són essencials per oferir una plataforma per poder escoltar la veu dels joves i, al mateix temps, conèixer-ne l'opinió sobre qüestions que els afecten.

La presentació del reportatge i la projecció es faran aquest dijous a la tarda de manera simultània en 'streaming' a través del canal de Youtube del departament de Joventut d'Andorra la Vella. Un cop estrenat, el reportatge també es projectarà, en el marc de la iniciativa 'La cultura no s'atura' els dies 29 de desembre a Andorra la Vella, el 13 de gener a Canillo i el 26 de gener a Sant Julià de Lòria. A més, se'n farà difusió a través d'internet i s'emetrà per Andorra Televisió. L'acte, amb un aforament restringit, comptarà amb la participació de Cabanes, i per via telemàtica, de la mateixa Almiñana. A la presentació també hi assistiran la cònsol major de la capital, Conxita Marsol; la síndica general, Roser Suñé; el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, i Mario Giménez, en representació del Fòrum Nacional de la Joventut.

stats