Cultura 12/08/2020

Bach visita Canillo

En el marc del cicle ON-Carrer, el viol·loncelista Jordi Claret ha ofert un petit concert a la placeta del Pui

Ana
2 min
El violoncel·lista Jordi Claret durant la seva actuació d'aquest dimarts a Canillo. / E.C. (ANA)

CanilloEl cicle ON-Carrer continua el periple musical a la parròquia de Canillo. Dimarts ha estat el torn de Jordi Claret amb la primera de les tres actuacions que la Fundació ONCA oferirà a la parròquia. Jordi Claret ha fet gaudir el públic present a la plaçeta del Pui amb el seu violoncel. Reconegut per ser col.laborador de les principals orquestres d'Andorra i Catalunya, és un músic polifacètic que ha actuat en nombrosos auditoris d’arreu del món amb diferents estils musicals com el clàssic, flamenc, jazz, pop, indie, rock i l'electrònica.

Abans de començar el petit concert, Claret ha manifestat la seva alegria de poder tornar a tocar davant d'un públic "real". "S'han fet molts concerts a través d'internet, però els músics trobàvem a faltar la sensació d'estar en contacte amb les persones", ha assegurat. També ha destacat la importància de retre homenatge a tota la gent que ha fet possible la superació de la pandèmia, "amb actes com els que ha organitzat l'ONCA".

Tres dies a Canillo

Pel que fa a les següents actuacions, aquest dimecres al parc de davant de l’església del Tarter, la música electrònica de Richy Vuelcom DJ serà l'encarregada d'amenitzar la vida de carrer, mentre que dijous, a la plaça del Prat del Riu, ho farà l'agrupació Happy Go Lucky, amb un viatge a través del jazz. Totes les actuacions comencem a les 8 del vespre. Per dur a terme les representacions, la fundació impulsada pel Govern, compta amb la col·laboració del comú de Canillo.

Aquest estiu, sota el lema 'La música surt al carrer', l'ONCA ha apostat per aquest format musical de caire informal. Nascuda amb el desig de recuperar l'activitat cultural del país, l'iniciativa vol acostar l'art i la cultura a la nostra societat. ON-Carrer juga precisament amb el factor sorpresa de trobar-se la música pel carrer. Amb uns escenaris totalment improvisats, la proposta vol, sobretot, una posada en escena innovadora que alhora eviti les aglomeracions de públic en les presentacions.

stats