Cultura 09/11/2019

Captar l'atenció dels nadons a través d'un teatre inspirat en el cinema mut

L'espectacle 'Cinemúsica' tanca el projecte educatiu 2019

M. P.
2 min
Un moment de l'espectacle 'Cinemúsica', celebrat aquest dissabte al Prat del Roure d'Escaldes-Engordany. / M. P. (ANA)

Escaldes-EngordanyEl Govern i la Fundació Crèdit Andorrà, patrons de la Fundació ONCA, han finalitzat aquest dissabte la programació del projecte educatiu 2019, que s'ha marcat com a objectiu formar els més petits en el món musical i fer viure la música en família. L'acte de cloenda s'ha dut a terme al Prat del Roure d'Escaldes-Engordany i ha anat de la mà de la companyia Viu el teatre, que amb el seu espectacle 'Cinemúsica', estructurat en base escenes exitoses del cinema mut de personalitats com Charles Chaplin, Buster Keaton o Georges Méliès, ha narrat una història tan simple com és el dia normal d'una persona des que s'aixeca fins que torna al llit.

La responsable de projectes de la companyia, Gisela Juanet, ha posat en relleu que la música emprada en representacions com aquesta té un compàs molt concret i, a la vegada, la potent gestualitat de les imatges "fa que als nadons els hi capti molt l'atenció". L'actuació ha estat a càrrec de les músiques i actrius Marta Muñoz i Alba Atcher, una elecció que s'ha decidit perquè "en la majoria d'imatges del cinema mut sempre són homes i, aleshores, per compensar vam fer que els dos músics que fan el teatre fossin dues dones". A banda, la idea era també que la representació fos una funció "molt propera i, a la vegada, participativa". Per aquest motiu, s'ha fet entrega d'una bossa a les famílies en la seva entrada a la sala on, a mesura que avançava l'actuació, petits i grans han anat descobrint els secrets de l'espectacle.

Aquestes representacions estan adreçades al que la companyia anomena primera infància, que engloba des de nadons fins a nens i nenes de 4 anys però, a banda, també dediquen espectacles familiars a infants d'entre 5 i 12 anys. Al llarg de la jornada d'aquest dissabte al matí, s'han ofert tres passis per a gaudir de 'Cinemúsica', que ha estat a les 10.30, les 11.30 i les 12.30 hores.

stats