Publicitat
Publicitat

Un concert per al diàleg entre orgue i clavecí

L'organista Aaron Ribas i el clavecista David Palanca clouran aquest dilluns el XVIIè Festival Internacional Orgue&nd, amb 'Quan les tecles canten'

L'organista Aaron Ribas i el clavecista David Palanca seran els encarregats de cloure aquest dilluns el XVIIè Festival Internacional Orgue&nd, amb la proposta 'Quan les tecles canten'. Es tracta d'un concert en què s'oferirà el diàleg que estableixen entre si l'orgue i el clavecí i que tindrà lloc a l'església de Sant Pere Màrtir d'Escaldes-Engordany, a les 21.30 hores.

Es tracta, tal com ha comentat Ribas d'una "proposta especial" ja que l'orgue i el clavecí són "els instruments més comuns al barroc i es complementen molt bé tots dos". Es dóna la circumstància que no hi ha massa repertori pensat per als dos instruments alhora però sí per a dos clavecins o dos orgues i, tot i no haver adaptat les obres han comprovat que "funcionen molt bé" juntes. De fet, Palanca destaca que "es complementen molt bé" i que han escollit peces en què de vegades destaca com a instrument solista un dels dos i altres en què s'estableix un diàleg.

El programa està integrat per peces d'Antonio Soler, Francisco Olivares, Thomas Tomkins, Johann Sebastian Bach i Johann Mattheson a més d'una peça contemporània de Herman Schroeder. "És un programa divertit i molt proper a la gent", ha destacat Ribas, afegint que durant el concert improvisen i fan "molts ornaments", tal com van fer en l'estrena d'aquest mateix repertori a Torreciudad, ara fa dos dies. "L'experiència va ser molt divertida", ha remarcat Palanca.

Els dos músics es van conèixer al concurs de Joventuts Musicals del 2012, i el 2014, després de guanyar-lo cadascun en la seva categoria, van reprendre el contacte i "la idea de tocar junts". Ara volen que aquest concert que oferiran aquest dilluns a Escaldes-Engordany tingui continuïtat.