Publicitat
Publicitat

La desena edició de Quaderns d'Estudis Andorrans surt a la llum

El Cercle de les Arts i de les Lletres, amb la col·laboració de Crèdit Andorrà, presentarà aquest dimecres la nova col·lecció d’articles

Surt a la llum la nova edició de Quaderns d'Estudis Andorrans i ho fa coincidint amb el centenari del naixement del pare Cebrià Baraut, promotor d'aquesta iniciativa l'any 1976 i líder d'aquesta col·lecció fins al setè número. Després, l'edició va passar en mans de la direcció de mossèn Benigne Marquès i Sala. Aquesta col·lecció, duta a terme pel Cercle de les Arts i de les Lletres i amb la col·laboració de Crèdit Andorrà, vol aconseguir l'estudi i la divulgació de la història i de l'art del Principat.

En aquest desè volum, s'hi troben articles i documents sobre els pergamins del 'Fons d'Andorra' de l'Arxiu Capitular d'Urgell, a càrrec de Benigne Marquès i Sala. També recopila els acords de pariatge del Bisbat d'Urgell, per Carles Gascón i Chopo, i un retrat de la figura del bisbe De la Dueña, d'Enric Moliné i Coll.

L'edició compta amb una biografia sobre el mossèn i músic Enric Marfany, i amb un resum del catàleg sobre patrimoni artístic d'Andorra que Rafael Benet i Manuel Humbert van fer per encàrrec del Consell General.

L'edifici Crèdit Centre acollirà la presentació d'aquesta nova edició el dimecres 21 de juny a les 19 hores, amb la presència de l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives; el president del Cercle de les Arts i de les Lletes, Joan Burgués; el conseller delegat de Crèdit Andorrà, Josep Peralba; i el director d'aquests quaderns, mossèn Benigne Marquès i Sala.

Els interessats amb la història i l'art d'Andorra poden aconseguir un exemplar d'aquest desè volum al Cercle dels Arts i de les Lletres o a les oficines de Crèdit Andorrà.