Cultura 29/06/2019

Les espurnes fallaires il·luminen els carrers d'Ordino

Per segon any han participat a la festa parroquial de Sant Pere

T. Navarro
1 min
Festa parroquial de Sant Pere amb els fallaires d'Ordino. / T. N. (ANA)

OrdinoLa música del buner Albert Adellach i el timbal i el bombo de Nerea Rius i Hèctor del Val ha animat als fallaires, i a les desenes de curiosos que s'hi aplegaven al voltant, en el primer punt d'encesa de les falles a l'inici del carrer Major. Així ha començat una nit màgica al poble d'Ordino en honor a Sant Pere, cinc dies després que les falles rodessin arreu del Principat Sant Joan.

El foc, les espurnes i la música han continuat fins al Prat del Call, on els fallaires han sostingut torxes al voltant de les bruixes mentre aquestes han ballat. Per primera vegada, els amants del foc ho han fet vestits amb la capa marró ferrós amb el logo de la parròquia d'Ordino brodat a l'esquena. Tot seguit, Isidre Baró ha encès la falla tradicional, feta d'escorça d'un beç tallat fa quinze dies pels mateixos fallaires.

Per al fallaire Albert Roig “les falles han aportat valor afegit a la festa parroquial de Sant Pere”, consolidant-se com un dels punts forts de la festivitat en el segon any que roden. Enguany s’hi ha sumat més fallaires d’altres parròquies, un fet que “ens enorgulleix”. La celebració ha continuat amb un ball de nit, animant a tothom a gudir de la revetlla. D'aquesta manera, Ordino ha tancat el cicle fallaire de les valls d'Andorra, una tradició recuperada l'any passat amb la qual la parròquia vol tornar a fer seva després d'haver estat oblidada a mitjans del segle passat.

stats