Publicitat
Publicitat

"El bon nivell" dels estudiants marca l'inici del 14è Campus Universitari de la Llengua Catalana

Des del 2003 han passat pel campus un total de 350 estudiants de 31 països diferents

El Campus Universitari de la Llengua Catalana ha inaugurat, aquest dilluns al matí al vestíbul del Centre Cultural la Llacuna, la seva catorzena edició amb un total de 29 estudiants arribats des de diversos països de tot el món. Durant l'acte inaugural, el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, ha subratllat el nivell de coneixements lingüístics amb què arriben gran part dels estudiants i ha afegit que "és un goig per al país" veure com des de punts molt diversos del món hi ha gent que s'interessa per la nostra llengua i té ganes d'aprendre-la.

Aquesta nova edició, que tindrà lloc a Andorra la Vella del 19 al 26 de juliol i a Girona del 27 de juliol al 2 d'agost, permetrà a un total de 29 estudiants conèixer la llengua i la cultura de Catalunya i Andorra i millorar els coneixements lingüístics que han adquirit als seus respectius països. En aquest sentit, el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, ha celebrat l'arribada dels estudiants, alguns d'ells repetidors, i ha recalcat que tot i el procés de globalització que s’està vivint i que situa certes llengües com a vehiculars, el coneixement d’aquests idiomes "no ens ha de fer perdre la nostra diversitat lingüística ni la nostra riquesa cultural". A més, Jover ha insistit que és molt important defensar aquesta diversitat, ja que "és un símbol inequívoc de la nostra identitat". "Tots els andorrans parlem, pensem i estimem el català", ha admès.

En relació amb la posada en marxa d'aquesta nova edició del Campus Universitari, el coordinador de programes de l'àrea de llengua de l'Institut Ramon Llull, Ignasi Massaguer, ha agraït la tasca del Govern d'Andorra "per fer realitat un campus que permet, any rere any, que una trentena d'estudiants tinguin l'oportunitat de millorar els seus coneixements lingüístics i aprofundir en la nostra cultura". A més, el representant de l'Institut Ramon Llull ha celebrat les xifres obtingudes des de l'any 2003, moment en què l'institut comença a coorganitzar el campus conjuntament amb el Govern d'Andorra, destacant que "en les últimes tretze edicions ja hem acollit a 350 estudiants de 31 països diferents".

Per la seva banda, el cònsol menor d’Andorra la Vella, Eron Estany, ha recordat que Andorra és l’únic país que té com a llengua oficial el català i ha animat els universitaris a conèixer tant la llengua com la tradició i la modernitat de la parròquia.

L'acte inaugural ha finalitzat amb la realització de la fotografia de família i amb l'entrega a tots els estudiants d'uns fulards commemoratius amb el lema 'Català sense límits'.

Inaugurada l'exposició '2002-2014: Tot fent campus!'

En el marc de la inauguració del campus s'ha inaugurat també la mostra fotogràfica '2002-2014: Tot fent campus!', exposició que ofereix un recull de textos i fotografies dels alumnes que han participat des de l'inici al Campus Universitari de la Llengua Catalana.