Una falla cremarà a Andorra la Vella a l'abril

L'obre està dissenyada per Pepe Benavent exclusivament i conté elements andorrans

Andorra la Vella viurà, els dies 26, 27 i 28 d’abril de l'any que ve, la festa de les falles de València. La capital ha estat escollida per l’Associació fallers pel món per convertir-se en la seu de la 'cremà' d’una gran falla que des de fa set anys impulsa l’entitat fora del territori valencià per donar a conèixer la festa a l’exterior. Per a l’esdeveniment es construirà un monument fet a mida per a Andorra la Vella. L’artista faller Pepe Benavent signa l’obra, que ja ha dissenyat exclusivament, i que inclourà el tamarro, el pont romànic de la Margineda, la grandalla i un dels elements més fotografiats pels visitants de la parròquia, l’escultura 'La Noblesse du temps', de Salvador Dalí, situada a la plaça de la Rotonda.

L’entitat ha presentat aquest divendres a la nit al Gran Teatre de la ciutat d’Alzira l’edició de la festa del 2019, on s’ha donat a conèixer el nom d’Andorra la Vella i on s’ha ressaltat el fet que sigui la primera localitat fora del territori espanyol que acull l’esdeveniment.

La cònsol major, Conxita Marsol, ha fet arribar un missatge a través d’un vídeo als assistents on convida els valencians que acompanyin fallers pel món en aquesta nova edició i puguin compartir amb la gent del país un cap de setmana de festa i d'intercanvi de cultures. La cònsol major, que ha recordat que el turisme valencià és "un dels principals visitants", ha ressaltat que els fa "molta il·lusió" acollir aquest esdeveniment i encara "més il·lusió que fallers pel món surti de les fronteres espanyoles per convertir-se en un esdeveniment internacional".

De la seva banda, el president de l'associació fallera, José E. Amores, ha remarcat el paper de tots els que participen d’aquest esdeveniment i convida tothom a seguir donant a conèixer a l’exterior les falles, que defineix com "la millor festa del món". A l'acte han assisitit autoritats i institucions de diverses poblacions i juntes locals de diferents punts de la Comunitat Valenciana així com comissions falleres.