Cultura 18/07/2022

La festa major d'Escaldes recupera la normalitat i s'allarga un dia

El part fort de la celebració serà el concert d'Els Catarres i un tast de vins com a novetat

M. F. (ANA)
3 min
Els Catarres.

Escaldes-Engordany"Aquesta és la primera festa major amb normalitat dins un mandat accidentat". D'aquesta manera ha celebrat el cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Joaquim Dolsa, que aquest any la festa es pugui celebrar sense restriccions i recuperant "tots els actes" i espectacles per a totes les edats amb un programa "ambiciós". La celebració s'allarga un dia més i al plat fort del concert d'Els Catarres s'afegeixen algunes novetats com un tast de vins. El tret de sortida serà el dia 22 i el colofó, el 26.

D'aquesta manera, després "d'uns anys de pandèmia durs" la voluntat de la Unió Proturisme és recuperar els actes més tradicionals d'altres anys i afegir-hi novetats. El tret de sortida a la celebració serà el divendres 22 amb la gran trabucada a partir de les sis de la tarda i la cercavila. A les set s'inaugura el mercat al passeig de l'Arnaldeta de Caboet així com també els 'fooodtrucks' del carrer dels Veedors (que obriran cada dia a les onze i les dotze del matí, respectivament). A les set tindrà lloc una de les novetats d'aquest any, el tast de vins al parc de la Mola. A les nou se celebrarà la tradicional hamburguesada i a les onze tindrà lloc l'actuació de Dj Montalvo.

L'endemà la festa arrencarà amb una altra de les novetats del programa d'enguany, el torneig de pàdel familiar. Entre les cinc i les vuit de la tarda els més petits podran gaudir dels inflables i a un quart de set tindrà lloc la festa de l'escuma. A les set, els petits podran gaudir dels personatges de Disney als Veedors, una altra de les novetats. A les set, també, tindrà lloc l'exhibició de taekwondo a la plaça Coprínceps. A les onze arribarà la música amb Los 40Classic On the road, amb Josep Bartomeus i Edu Naranjo a l'aparcament dels Veedors.

Diumenge 24 la festa arrencarà amb propostes esportives, a les deu el torneig de pàdel i ioga al parc de la Mola. A les dotze s'oferirà zumba també al parc de la Mola. A les cinc de la tarda es podrà gaudir de Ràdio Festa Major i també dels inflables. A les sis, festa holi per als més petits, que podran adquirir els sobres amb els diferents colors a dos euros. A la mateixa hora, se celebrarà el ball de tarda amb Xarop de nit i a les set tornaran a ser presents els personatges de Disney als Veedors. El ball de nit tindrà lloc a dos quarts d'onze de la nit amb Xarop de nit i a les onze serà el torn de Va parir tour, una proposta amb "molta marxa" tal com ha comentat el president de la Unió Proturisme, Jaume Ambor.

Dilluns, dia de sant Jaume, la jornada començarà a les nou del matí amb la missa en honor al patró de la parròquia. A les dotze tindrà lloc el Dia del turista, a la plaça Coprínceps. A les cinc de la tarda, els infants podran tornar a gaudir dels inflables i a les sis hi haurà ball de tarda amb Swing latino. A les vuit, al Parc de la Mola, serà el torn de les havaneres amb Cavall Bernat i aquest any es podrà tornar a gaudir de rom cremat. El programa recupera enguany, a dos quarts de nou de la nit, el partit de futbol entre solters i casats, una proposta que s'havia fet anys enrere i que es torna a repetir. A dos quarts de deu tindrà lloc l'actuació de Soulstorm; a dos quarts d'onze ball de nit amb Swing latino i a les onze, Rumband. A dos quarts d'una de la matinada clouran la festa Escaltech amb Djs: Cherman, Astor, Levinstein i Mupe.

El darrer dia de festa major arrencarà a les dotze amb la missa de santa Anna i tot seguit el tradicional ball de la patrona amb la Cobla Ciutat de Manresa. A dos quarts de dues tindrà lloc l'aperitiu, a la plaça de l'església de sant Pere Màrtir. A les sis l'orquestra Maravella actuarà al prat del Roure per oferir el ball de tarda i a les set tindrà lloc un nou tast de vins. A dos quarts de nou actuaran Pas & Fals i a dos quarts d'onze tindrà lloc el castell de focs, que de moment es manté tot i que dependrà del risc d'incendi. A les onze l'orquestra Maravella oferirà el ball de nit i Els Catarres posaran el punt final a la festa d'aquest any.

Ambor ha comentat les dificultats que han tingut per contractar els artistes, ja que els caixets "han pujat molt" i això fa que vagin "molt justets" amb el pressupost, que esperen apujar "una miqueta" de cara a l'any que ve. En aquest sentit, ha destacat que tenien contactes amb altres grups i que no els han programat perquè no disposaven de diners suficients. Així, han apostat molt per Dj i artistes del país a banda d'Els Catarres. Quant a l'afluència, ha destacat que el fet que no coincideixi amb la festa de Sant Julià de Lòria pot fer que "estigui a rebentar".

stats