Publicitat
Publicitat

Els frescos de Santa Coloma es podran visitar d'aquí a un any

Gelabert s'ha mostrat confiada que en el període d'un any es pugui comptar amb una ubicació definitiva per a les pintures murals romàniques

El Ministeri de Cultura ja treballa per buscar una opció alternativa a l'espai que ocupa l'antiga caserna de Bombers que serà enderrocada a finals d'any per reformar l'edifici d'Andorra Telecom. La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha anunciat que s'estan valorant quines són les opcions més adequades, i ha avançat que "és molt possible que tinguem un local ubicat a la parròquia d'Escaldes". Tot i això, no ha volgut confirmar que aquest espai sigui al Centre d'Interpretació de l'Aigua i del Madriu (CIAM).

Pel que fa a les pintures murals romàniques de Santa Coloma, dipositades actualment a la sala d'exposicions del Govern, Gelabert ha explicat que també s'està buscant una ubicació per a aquestes, "de moment estem estudiant un lloc provisional on estiguin conservades, i serà segurament a Aixovall". Tanmateix, ha afegit que "la idea és que d'aquí a un any estiguin en un lloc definitiu per ser visitades".

Totes aquestes reubicacions serien "imminents", ja que està previst que l'enderroc s'iniciï quan finalitzi l'última exposició de l'any –a finals de novembre-, i per tant, la primera exposició del 2016 ja estaria ubicada al nou espai.

Pel que fa la intenció de la baronessa Thyssen d'instal·lar un museu a Andorra, la nova ministra de Cultura ha confirmat l'interès, però ha assegurat que "he de tornar a iniciar les converses".