Cultura 15/09/2019

El públic gaudeix d'un experiment sensorial al Concert de Meritxell

Planella diu que treballar amb els joves de la JONCA "ha estat una experiència molt bona" que li dóna un "plus de motivació"

Agència Ana
2 min
La JONCA ha ofert el tradicional Concert de Meritxell a l'Auditori Nacional d'Andorra. / M. P. (ANA)

OrdinoL'Auditori Nacional d'Andorra s'ha omplert aquest diumenge per gaudir d'una nova edició del Concert de Meritxell ofert per la Jove Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra (JONCA). L'actuació, que ha estat estructurada en cinc peces, ha comptat amb diferents artistes pictòrics del país que han demostrat el seu talent al públic mitjançant les arts plàstiques i establint, d'aquesta manera, una relació entre els colors i la música. Així, un narrador omniscient ha guiat els assistents al llarg del recorregut musical tot anunciant el que s'anirien trobant en cada interpretació. Els joves que s'han encarregat de fer els dibuixos, a més, han estat participants de l'edició del 2019 del certamen Talentejant que organitza el comú d'Escaldes-Engordany.

Francesc Planella ha estat un dels quatre directors de la funció i també ha exercit com a violinista. Per a Planella, haver treballat amb els joves de la JONCA "ha estat una experiència molt bona", ja que ell també en va formar part durant la seva adolescència. Aquest fet, per tant, "ens dóna un plus d'implicació i motivació i, la veritat, és que ha sigut molt bonic treballar amb els nens i nenes i compartir aquesta experiència junts", ha afegit. Així, ha volgut animar els joves a seguir treballant, ja que "el fet que vegin a algú que ha fet el mateix que ells i que ara es dedica a la música professionalment, suposo que és un referent".

A banda de Planella, Sergi Claret (violí), Josep Bracero (viola) i Jordi Claret (violoncel), han estat la resta d'artistes que s'han encarregat de la direcció. Pel que fa al programa, s'ha interpretat la 'Suite en si bemoll major TWV 55:B5', 'Les Nacions' de Telemann, l''Adagi i fuga' de Mozart, algunes de les 'Cinc peces per a orquestra de corda' de Hindemith, l''Elégie. Larguetto elegiaco' de la 'Serenata per a cordes en do major op.48' de Txaikovski, i la 'Fuga y miesterio' de Piazzolla. Cal ressaltar, a més, que el Concert de Meritxell ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Anna Riera.

stats