Cultura 16/06/2021

El Govern, Sant Julià i la Massana apuntalen la temporada d'òpera

ARA Andorra
1 min
La soprano Jonaina Salvador. / COMÚ D'ENCAMP

Andorra la VellaEl consell de ministres ha aprovat aquest dimecres un conveni de col·laboració entre el Govern i els comuns de la Massana i de Sant Julià de Lòria per donar suport a l'associació Andorra Lírica. Així, l'objectiu de l'entesa és promoure la divulgació de la lírica en particular i de la música en general, i impulsar la continuïtat i la consolidació de la Temporada d'Òpera d'Andorra Lírica, organitzada per aquesta associació des de l'any 2016.

Andorra Lírica és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat, entre altres, crear un calendari anual on s'incloguin concerts, òperes, festivals i concursos, fomentant la participació de gent del país, i també establir una base sòlida per a la disciplina. Per complir aquests objectius, l'associació organitza tant la Temporada d'Òpera com l'Escola d'Òpera amb, per una banda, produccions d'òpera, opereta, sarsuela i recitals i, per l'altra, conferències, cursos de formació intensius, tallers pedagògics i socials, entre d'altres.

El Govern aporta per a l'actual edició la quantitat màxima de 20.000 euros, i el conveni té una durada d'un any, renovable fins a un màxim de quatre. El conveni regula la col·laboració econòmica de les administracions públiques que hi participen i estableix els criteris per tal que Andorra Lírica organitzi la Temporada d'Òpera a Andorra i profunditzi en el vessant formatiu.

stats