De la neu van sorgir els somnis

25 obres escultòriques han emergit de 25 blocs de neu de 3 metres cúbics al Pas de la Casa

Nova edició del concurs d’escultures de neu al Pas de la Casa. Amb la participació de 25 equips, 12 d’estudiants d’escoles d’art i 13 de professionals vinguts de diferents indrets. Anglaterra, Vigo, Barcelona, València, Alacant són les destinacions més llunyanes dels artistes que durant dos dies han preparat les seves obres escultòriques. Esther París, Cònsol menor d'Encamp, ha destacat el nivell en la participació i la implicació dels veïns del Pas de la Casa en aquesta convocatòria anual que deixarà durant uns dies una proposta artística efímera.

Àlex Arnó, de l'organització del concurs, ha destacat també l'alt nivell de participació que ha fet que sis propostes quedessin fora del concurs. En el transcurs d'aquest diumenge al migdia, els artistes professionals han valorat les obres presentades pels estudiants d'art que han participat. De fet, durant el cap de setmana de preparació d'aquestes obres, artistes procedents de diferents disciplines i especialistes en determinats materials o tècniques han compartit la confecció de les seves obres sobre un bloc de tres metres cúbics de neu premsada.

'El somiador' d'Andreu Elías i Dannielle Cipolletti, com a primer premi del jurat, 'Aquella noche que mojé la cama' de Carlos i Alejandro Martínez, en segona posició i l'obra 'Prosperitat' de Xavi Casals i Arnau Orobitg en tercera posició són les tres millors obres escultòriques triades pel jurat. En el cas del concurs popular, 240 persones han valorat l'obra de Casals i Pérez com la millor obra del certamen. Pel que fa a la menció especial atorgada pel Comú, aquesta ha estat atorgada a 'La nostàlgia de les avantguardes' de Manolo Fontiveros i Susagna Malagón

El concurs es fa des de meitat dels anys 90, i en fa quatre que el responsable de la convocatòria és el Comú. La falta de neu va fer impossible la convocatòria de l’edició de l’any passat.