Cultura 09/01/2019

El programa socioeducatiu de la Fundació ONCA arriba a l'UCA

També s'impartiran sessions a l'escola Meritxell, al centre penitenciari o al centre residencial DomusVi Salita

Agència ANA
2 min
Un moment de la sessió de Basket Beat amb estudiants de tercer del bàtxelor en ciències de l'educació de l'UdA. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaLa Fundació ONCA reprèn el programa socioeducatiu ‘Música i creativitat’ iniciat el 2015, ampliant els seus àmbits d’actuació i, en conseqüència, els col·lectius participants. El programa vol treballar la utilització de la música com una eina d’inclusió social que permeti explorar nous horitzons i posar a l’abast de tothom la participació artística. D’aquesta manera, i per primera vegada, arriba a la Unitat de Conductes Addictives (UCA), on s’oferiran deu sessions que estaran dirigides per Pilar Planavila i Verònica Pérez.

Les sessions de ‘Música i creativitat’ arribaran el 18 de gener a l’escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell. S’han previst 21 sessions per usuaris del Servei d’Educació Especial (EDES), que estaran conduïdes per David Sanz, Alexandre Arajol i Mònica Vega. En el cas del centre de dia (residència Albó), hi ha programades diferents sessions, en funció dels usuaris. D’una banda, s’han programat 20 jornades que seran impartides per Arajol i Pérez; per una altra banda, s’han previst disset que seran dirigides per Joan Hernández i Marta Moran; i, en darrer lloc, s’han previst disset sessions més, que seran impartides per Jordi Albelda i Pauline Da Costa.

A partir d’aquest mateix dimecres, es reprèn novament el taller de Basket Beat amb els interns del centre penitenciari, a càrrec de Josep Maria Aragay i membres del seu equip. S’han programat un total de tretze sessions.

Paral·lelament, s’han previst onze sessions de Basket Beat dirigides als joves del Servei d’Atenció als Adolescents en risc (SAR), del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, i als alumnes de segon curs de l’escola andorrana de batxillerat que han de desenvolupar un projecte de participació, actuació i servei (PAS). El treball finalitzarà el 27 de març de 2019, amb una mostra final per a familiars, amics i persones vinculades a l’àmbit social i educatiu.

El 8 de gener van començar també les sessions de ‘Música al Claror’ al taller Claror de la Seu d’Urgell, liderades per Pilar Planavila i Joan Hernández. S’han planificat dotze sessions de forma quinzenal.

Finalment, el 14 de gener es reprendran les sessions de ‘Música i creativitat’ al centre residencial DomusVi Salita, que estaran liderades pels violinistes Alexandre Arajol i Jordi Albelda.

stats