El salt de la Jonca a la JONC

El viola Esteve Ticó ha estat seleccionat per formar part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya

El viola de la Jove Orquesta Nacional de Cambra d'Andorra (Jonca), Esteve Ticó, ha entrat a formar part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC). Després de preparar-se per a les proves d’accés amb Anna Aldomà, cap de violes de l’ONCA, Ticó ha estat acceptat com a titular de la JONC alevins i és reserva per a la JONC. Amb la JONC alevins realitzarà dos trobades, una per Nadal i una altre a l’estiu, i amb la JONC pot participar en algun dels seus grans projectes que realitzen al llarg de tot l’any. La seva darrera participació va ser el 3 d’abril, amb motiu del concert final del 65è Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona, al Palau de la Música Catalana, dirigit pel titular de la JONC, Daniel Valdivieso.

La formació pedagògica de la JONC consisteix en classes individuals, sessions de treball per seccions impartides per tutors i sessions de treball simfònic amb tota l’orquestra i el director. "És una experiència molt enriquidora que et permet conèixer altres sistemes de funcionament i que em donarà l’oportunitat de treballar amb tots els colors orquestrals, al ser una orquestra simfònica”, ha manifestat Ticó.

Segons el director artístic de l'ONCA, Gerard Claret, “és una excel·lent notícia ja que posa de relleu la tasca pedagògica realitzada des de l’Institut de Música del comú d’Andorra la Vella, així com des de la Jonca. Aquestes notícies validen l’objectiu principal de la Fundació ONCA, en què els músics que formen part de les diferents activitats de la fundació trobin una plataforma motivadora per continuar fins a la professionalització”.