Una versió d’'El amor brujo' a cavall entre el flamenc i el folklore andalús arriba a Ordino

El darrer projecte d'Euskal Barrokensemble compta amb Enrique Solinís per a la direcció artística

El comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà presenten 'El amor brujo', que tindrà lloc el proper dissabte 23 de març, a les 19 hores, a l’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino. Aquest és el quart i darrer Ski&Concert que té lloc en el marc d’Ordino Clàssic. Euskal Barrokensemble, amb Enrique Solinís a la direcció artística, la guitarra barroca i el llaüt, presenten el seu darrer projecte discogràfic que porta per títol 'El amor brujo', essències de la música de Manuel de Falla. És una versió d’'El amor brujo' a cavall entre el flamenc i el folklore andalús com a font d’inspiració, el folk i el jazz, però interpretat amb instruments originals del barroc.

'El amor brujo' està inspirat en llegendes i vells aires gitanos que la bailaora Pastora Imperio va anar col·leccionant amb la seva mare, recreant d’una manera inigualable l’essència de la música andalusa. La interpretació d’aquesta coneguda obra per un conjunt barroc pot sorprendre a priori, però si tenim en compte l’estètica del mateix Falla, no ens hauria de semblar estranya. Les peces que es recullen en aquest programa s’acosten a la tradició folklòrica absorbint-ne la singularitat des de l’admiració, valorant el seu llegat i posant en relleu la genialitat dels músics d’èpoques passades. Això, juntament amb el plantejament estructural, l’art en el desenvolupament temàtic i la sensibilitat de les obres, fa que la música es pugui reinterpretar igual com ho van fer Falla, Rodrigo o Tàrrega.

Les entrades es poden adquirir a través de la web www.ordinoclassic.ad i el preu és de 20 €, en la venda anticipada, i 25 €, el dia del concert.

D’altra banda, el comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà presenten també la darrera actuació del cicle 'Vermuts musicals', en el marc d’Ordino Clàssic, que tindrà lloc el diumenge 24 de març, a la terrassa la Coma del camp de neu d’Ordino Arcalís. El concert anirà a càrrec del Cor Rock d’Encamp, sota la direcció de Jordi Porta i Gil Blasi.

Aquesta formació coral interpretarà quatre temes, el primer dels quals és Medley, del musical 'West Side Story', de Leonard Bernstein. En segon lloc cantaran 'Don’t stop believing', un tema de la banda de rock Journey, seguit de la cançó 'Man in the mirror', de Michael Jackson. Per tancar l’actuació, el Cor Rock d’Encamp presentarà el tema 'Hear our voices', una cançó que van composar amb Jim Papoulis durant la seva estada a Nova York.

El Cor de Rock d’Encamp és el cor de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp i el conformen una seixantena d’alumnes, d’entre primer i quart de segona ensenyança, i alguns professors. Generalment, interpreten versions corals de música pop, rock i de les llistes d’èxits. El Cor Rock d’Encamp ha actuat en nombrosos actes a Andorra, França, Espanya, Anglaterra, i cal destacar les actuacions a la seu de les Nacions Unides de Nova York i a la del Consell d’Europa a Estrasburg. Aquest concert és gratuït i, en cas de mal temps, es traslladarà a l’interior dels mateixos espais del camp de neu d'Ordino Arcalís.