Publicitat
Publicitat

La vessant més infantil del Land Art

La biennal instal·la una Zona Ras al peu del llac d'Engolasters perquè els més petits interactuïn amb l'entorn des de la vessant més artística

La Biennal Internacional de Land Art no s'oblida de la població més jove, i per a ells els han organitzat diversos tallers a l'anomenada Zona Ras dels entorns d'Engolasters. És una iniciativa que ja es va fer a la primera edició, que té com a objectiu apropar l'art als escolars de primària (entre 7 i 10 anys), i connectar-los amb la natura i l’entorn. Els tallers van començar el dilluns dia 8 i duraran fins aquest divendres 19. Hi passaran més de 600 alumnes dels tres sistemes educatius.

"La idea és que els nens i nenes retornin a la natura, tinguin contacte amb materials i ho facin ells mateixos", ha defensat Emma Regada, de Land Art, que ha lamentat que en l’actualitat "els nens estan sobreprotegits i aïllats amb la tecnologia, sempre els estem dient que vigilin o que no es facin mal, i quan venen a Engolasters a participar als tallers és una explosió per a ells, s'ho passen bé".

En total, des de Land Art han posat a disposició de les escoles una vintena de tallers, des de construir un poble de manera col·lectiva, fins a passar per pedres flotants, fer plaques solars o celebrar una passarel·la de moda amb vestits fets amb materials que proporciona la natura i reciclats. Regada ha reivindicat que els alumnes andorrans facin més activitats d'aquest caire durant tot el curs escolar per evitar que estiguin sempre asseguts a les aules.

Durant aquest dilluns al matí, els alumnes que participaven als tallers de la Zona Ras han tingut la visita del cap de Govern, Toni Martí; el ministre d'Educació, Eric Jover; el director general de FEDA (que subvenciona l'activitat), Albert Moles; i el comissari de Land Art, Pere Moles.

Jover ha celebrat la iniciativa, sobretot per la "vessant artística lligada amb el medi ambient i l'entorn". Permet, ha defensat, que els alumnes "es retrobin amb el medi ambient d'una manera creativa", fet que els aporta "un plus a la seva educació".

Per la seva part, Martí ha agraït als impulsors de Land Art la iniciativa perquè permet apropar l'art a tota la població, sobretot en aquest cas al sistema educatiu del país.