Un viatge a la història d'Andorra a través de la filatèlia

El cap de casa de Casa de la Vall acull una mostra amb segelles i targetes postals que es podrà veure fins al 8 de novembre

El cap de casa de Casa de la Vall acull des d’aquest divendres una mostra de targetes postals, segells i imatges de diferents èpoques que fan referència, especialment, al Consell General. Es tracta de l’aportació que Philandorre i la Comissió internacional de la filatèlia andorrana han volgut fer a la celebració de la l’efemèride dels 600 anys del Consell de la Terra. Aquesta mostra permet fer un viatge a través de diferents imatges històriques d’Andorra del segle XX.

Tal com ha explicat el president de la Comissió internacional de la filatèlia andorrana, Enric Riba, ell mantenia lligams amb membres de Philandorre arran de la col·laboració que havien tingut quan era director de l’oficina de turisme d’Andorra a París, i els va sorgir la idea de fer una aportació als actes pels 600 anys del Consell de la Terra.

A la mostra es poden veure unes 130 targetes postals d’entre el 1902 i el 1930, que són propietat d’un col·leccionista que en té més de 30.000 sobre Andorra. A més, s’han muntat quatre panells amb imatges i també hi ha segells de les taxes hoteleres.

Durant la inauguració de la mostra, la síndica general, Roser Suñé, ha posat en relleu que la filatèlia és una gran manera de conèixer la història i altres aspectes com la geografia. La mostra es podrà veure fins al 8 de novembre.