Un viatge musical entre dos continents

L'artista canari, Luís Alejandro García Pérez, ha protagonitzat el segon concert de joves emergents de l'Ordino Clàssic

Davant d'un marc eminentment religió el jove artista canari, Luís Alejandro García Pérez, ha delectat aquest diumenge al migdia als assistents amb un concert de guitarra amb diverses peces basades en compositor de Catalunya, Espanya i l'Amèrica Llatina. L'església parroquial d'Ordino ha estat el lloc escollit per presentar el concert 'Llaços sobre l'Atlàntic' i que s'emmarca en la segona mostra a càrrec de joves artistes emergents de l'Ordino Clàssic, impulsat pel comú d'Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà.

El concert ha començat amb una peça d'Ernesto Lecuona, un músic cubà de remarcable trajectòria les arrels de les quals entronquen amb les illes, s'ha iniciat un viatge que ha portat fins a la península Ibèrica. Així, amb el ritme afrocubà de 'La comparsa' s'ha desplaçat fins a Catalunya, aturant-se en la figura de Miquel Llobet. Amb l'arribada al territori americà també s'ha pogut deixar escolar el veneçolà Antonio Lauro i, de retorn a Espanya, Joaquín Turina i Antonio Jiménez Manjón.

Abans d'iniciar el concert Pérez s'ha mostrat molt content d'estar a Andorra perquè el viatge també li ha permès descobrir el Pirineu, una zona geogràfica molt allunyada d'on viu i va néixer i que encara no havia pogut visitar. Explica que la seva afició per la música va començar quan només tenia quatre anys i el salt a la guitarra. A partir dels quinze anys ja va començar a rebre premis i distintius. "M'agradaria poder seguir creixent per poder tenir una regularitat i visibilitat amb la feina que faig", desitja.

Per aquells que no l'hàgiu pogut veure encara queda una última oportunitat aquest diumenge a la tarda a les vuit del vespre a la Fada Ignorant.