Publicitat
Publicitat

Els viatges pel Pirineu de Joan Obiols

Joan Obiols presenta els dos volums dedicats a la Cerdanya en el marc de la col·lecció 'Viatge Universal pel Pirineu. Si la muntanya fos el món'

La presentació del segon i tercer llibre de la col·lecció 'Viatge Universal pel Pirineu. Si la muntanya fos el món', 'L’Alta Cerdanya' i 'La Baixa Cerdanya', de l’escriptor pirinenc Joan Obiols, va omplir dimecres al vespre la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

Obiols va fer una breu pinzellada del contingut d'ambdós volums dedicats a les dues Cerdanyes, resultat dels seus viatges per aquesta zona pirinenca. "Si la gent de l'Alta Cerdanya és més pràctica, els de la Baixa Cerdanya són més sentimentals", va remarcar com anècdota l'escriptor.

La presentació d'aquests dos llibres d'Obiols va comptar amb les intervencions de l'escriptor urgellenc Albert Villaró i del periodista d'Andorra TV Andrés González-Nandín, amb una breu presentació a càrrec del tècnic de Cultura de l'Ajuntament de la Seu, Albert Galindo.

'Viatge Universal pel Pirineu. Si la muntanya fos el món' trenca les fronteres oficials i ofereix una visió personal i contemporània de la muntanya, a través de personatges únics i irrepetibles, espais de pel·lícula i vivències inesborrables. En paraules del propi Obiols, es tracta "d'una col·lecció de llibres de viatges". Uns periples que l'escriptor va iniciar pel Pirineu ara fa 30 anys i en fa 28 que va presentar 'Esvorancs', el primer llibre de la col·lecció 'El Pirineu i la poesia de la història'.

Des de llavors, la feina realitzada per Obiols ha estat molt important: amb 475 pobles del Pirineu recorreguts, més de 3.000 entrevistes, 9 llibres publicats i amb 'Viatge universal pel Pirineu', va iniciar una col·lecció que constarà de 10 volums que va encetar amb el llibre 'El Principat d'Andorra. El seient número 184 de l'Assemblea General de les Nacions Unides'.

Després dels dos llibres dedicats a l'Alta i Baixa Cerdanya, aquest "viatge" pel Pirineu seguirà per l’alt Ripollès i l’alt Berguedà, l’alt Solsonès i l’alta Noguera, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Ribagorça catalana, la Ribagorça aragonesa, la Val d’Aran, l'alt Comminges, l'alt Cousetans i el Sabarthès, i tancarà la col·lecció el volum 'L’Alt Urgell. Olímpic i homiliari, amb el Límit K-T, la Bultaco sherpa i el Tropicano Taurus'.

'Viatge Universal pel Pirineu. Si la muntanya fos el món' és una col·lecció coeditada per Edicions Salòria i Editorial Andorra que faran un tiratge de 800 exemplars de cada un dels deu volums d’aquesta obra.