Cultura 10/11/2020

Visitar exposicions des del sofà de casa

Acció Cultural posa en marxa una proposta per veure art de manera virtual

Ana
2 min
La primera exposició que es podrà veure virtualment serà ‘Madriu 8.8’. / SFG

Andorra la VellaEl departament d’Acció Cultural del ministeri de Cultura i Esports enceta una nova proposta per difondre l’art entre tota la ciutadania i de manera virtual. El projecte, anomenat '(Re)descobrim exposicions', té com a principal objectiu la promoció i la difusió de l’art més enllà de les mostres presencials perquè així tothom pugui tenir accés i en pugui gaudir. A més, el projecte també s’emmarca dins de l’estratègia del ministeri per poder continuar impulsant i donant sortida a expressions culturals després d’haver hagut de deixar Artalroc i mentre no es disposi del nou espai expositiu a Andorra la Vella.

Així, i segons es desprèn del projecte, es realitzarà una publicació continuada i regular tant al Facebook com a l’Instagram d’Acció Cultural d’algunes de les millors exposicions que s’han pogut veure a l’Artalroc. Cada dilluns i divendres es compartiran una o diverses imatges de les mostres amb una sèrie d’explicacions perquè els visitants virtuals puguin endinsar-se de manera completa en el viatge digital.

Segons informen des de l'executiu, es tracta d'un projecte basat en el mateix concepte i en resposta a l'èxit obtingut amb la mostra virtual 'Joan Monegal. El simbolisme estètic' que Acció Cultural va compartir a les xarxes socials per promocionar la mostra que no es podia visitar de manera presencial a causa de l'emergència sanitària causada per la Covid-19. En total, l'exposició va tenir més de 25.000 visualitzacions a Instagram i 16.000 a Facebook i 3.049 'm'agrada' a Instagram i al voltant de 650 a Facebook. El públic va interactuar "molt positivament" amb la mostra virtual, participant en els reptes proposats i responent les preguntes plantejades, assenyalen.

La primera mostra que es podrà '(re)descobrir' a les xarxes d’Acció Cultural a partir d’aquest divendres 13 és 'Madriu 8.8', l'exposició fotogràfica que va rebre prop de 1.200 visitants durant el segon semestre del 2017 a l’Artalroc. Recull una quarantena de fotografies en blanc i negre capturades pels fotògrafs Jaume Riba i Àlex Tena, amics i col·laboradors des de fa anys, que van recórrer la vall del Madriu per immortalitzar-la i donar-la a conèixer en un documental l’any 2014.

stats