Economia 18/07/2021

81 explotacions ramaderes del país es reparteixen una subvenció d'un milió d'euros

ARA Andorra
1 min
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, conversa amb el president de l'Associació de pagesos i ramaders, Xavier Coma.

Andorra la VellaEl Govern ha aprovat l’adjudicació dels ajuts per al foment de pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya corresponents al període comprès entre l’1 de desembre de l'any passat i el 31 de maig per un import d'1.051.510 euros. Els ajuts s’han repartit entre un total de 81 explotacions ramaderes d’arreu del país.

Tal com ha recordat el ministre portaveu, Eric Jover, la voluntat del Govern és donar continuïtat i suport a la producció i carn del país. La subvenció té com a base el reglament d’ajut al foment de pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya. Aquestes ajudes s’atorguen als titulars d’explotacions ramaderes d’animals de renda -és a dir bovins, equins, ovins i caprins- en concepte de l’ajut que es paga per cada cap de bestiar i per cada dia d’estada al país.

D’aquesta manera, es valoren els animals de renda que s’alimenten de les pastures del territori andorrà, contribuint a mantenir el paisatge i la biodiversitat, tot minimitzant els riscos naturals com ara incendis o allaus. La xifra total d’ajuts és similar a la dels darrers anys, ja que el nombre de caps de bestiar total, així com d’explotacions ramaderes, també s’ha mantingut estable.

stats