L'ACA creix en massa social i en prestacions als socis durant el 2020

Enric Pujal assegura que "la viabilitat financera del club està completament assegurada"

En un any en què el denominador comú ha estat la crisi sanitària mundial ocasionada per la Covid-19, l'Automòbil Club d'Andorra (ACA) ha travessat "amb èxit" l'adversitat de la situació i ha crescut en massa social i en prestacions als socis, segons informa l'entitat aquest dimarts en un comunicat.

Malgrat que la majoria dels serveis del club estan vinculats directament a la mobilitat de les persones, la baixa de la cartera de socis durant l'any 2020 ha estat mínima i, en canvi, la previsió de creixement no s'ha vist afectada i segueix en la línia dels darrers anys. En paraules del president de l’Automòbil Club d’Andorra, Enric Pujal, "tot i que la situació ens podria haver fet dubtar, durant aquest any ens hem mantingut ferms en la nostra estratègia de creixement. El club ha registrat 1.036 noves altes de soci i un total de 400 noves ACA Master emeses durant aquest any. La viabilitat financera està completament assegurada i finalitzem el 2020 amb un Ebitda positiu que permet assegurar el futur econòmic del club”.

ACA Segurs, la corredoria d'assegurances del club, i la targeta financera ACA Master també s'han consolidat com a serveis exclusius per als socis. ACA Master, la targeta única, gratuïta i exclusiva per als socis, tanca el 2020 amb un total de 3.100 unitats actives i ha ampliat la seva cartera de col·laboradors, que se situa per sobre de la trentena i que ofereixen descomptes "molt competitius" que van del 4% en carburants al 20% en activitats de lleure.

L'ACA, membre de la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA), "plenament consolidat" com un "referent" en l'àmbit de la mobilitat a escala mundial, ha dut a terme diferents accions vinculades a impulsar la mobilitat del futur centrada en les persones amb propostes "modernes, segures, mediambientalment responsables, eficients i democràtiques", afirma l'entitat.

Pel que fa a la situació generada per la crisi sanitària, l'ACA es va sumar activament a la iniciativa de la FIA de crear un Observatori Europeu de la Mobilitat, amb informació actualitzada dia a dia, sobre l'estat de carreteres en cada un dels països europeus on la federació és present. Aquesta informació ha permès a milers de viatgers en tot el continent poder planificar els seus viatges i trajectes a partir d’informació real.

Els valors de l'esport han inspirat l'activitat de l'ACA des d'un inici en tots els seus àmbits. La competitivitat, l'esforç i la capacitat de superació han estat presents de manera transversal al llarg de la història del club, a través dels serveis i fins i tot en el compromís de millorar la societat a través de la mobilitat. L'ACA vol destacar el seu compromís social amb el suport a joves talents, la professionalització del sector i l'organització de competicions al més alt nivell.