Publicitat
Publicitat

Andorra i la República Txeca podrien iniciar converses per signar un CDI

Aquest és un dels temes que s'ha tractat durant la visita del ministre d'Aferx Exteriors, Gilbert Saboya, a la República Txeca

Andorra i la República Txeca podrien iniciar converses per negociar un conveni per evitar les dobles imposicions. Així es desprèn de la reunió que el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha mantingut amb la viceministra de Finances txeca, Simona Hornochová, durant la seva visita oficial de dos dies a la República Txeca.

En el marc de la visita, Saboya ha mantingut reunions amb el ministre d’Afers Exteriors de la República Txeca, Lubomír Zaorálek; la ministra de Turisme i Desenvolupament Regional, Karla Slechtová, la viceministra de Finances, Simona Hornochová i el viceministre pels països no europeus i la diplomàcia econòmica, Martin Tlapa.

Segons informa el Govern, la trobada amb el ministre d’Afers Exteriors s’ha centrat en l’apropament d’Andorra a la Unió Europea, en particular l’accés del Principat al mercat interior de la UE i del respecte per les especificitats com reconeix el Tractat de Lisboa, així com en el procés d'obertura econòmica que viu el país.

D'altra banda, el ministre Saboya i el viceministre per als països no europeus i la diplomàcia econòmica, Martin Tlapa, han examinat la dimensió econòmica de les relacions entre Andorra i la República Txeca i les possibilitats que ofereixen els dos països en matèria d’inversió estrangera, així com l'intercanvi de bones pràctiques en temes relatius a clústers.

Paral·lelament, la ministra de Turisme i Desenvolupament Regional, Karla Slechtová i el ministre Saboya han valorat molt positivament el Protocol d'entesa en turisme signat pels dos països el 2013 i s'han examinat vies per intensificar la cooperació amb matèria turística i dur a terme projectes conjunts.

D'altra banda, el ministre ha aprofitat per mantenir una trobada amb el director executiu de l'associació de bancs txecs, Pavel Stepanek, a qui ha informat de les mesures adoptades per les autoritats competents del Principat per respondre a la situació de BPA i per garantir l’estabilitat, la competitivitat i el prestigi del sistema financer.

Per últim, el ministre Saboya s'ha trobat també amb la degana de la facultat de lletres de la Universitat Carolina de Praga, Mirjam Fried, per avaluar l'Acord vigent entre el Govern d’Andorra i la Universitat Carolina que es remunta al 1991 i que ofereix un lectorat de català que suposa la promoció internacional de la llengua i cultura d’Andorra.