Publicitat
Publicitat

Andorra la Vella assoleix el millor resultat pressupostari amb 4,57 MEUR de superàvit

El Consell de Comú d'Andorra la Vella ha aprovat, aquest dijous, la liquidació del pressupost del 2014 amb un superàvit de 4,57 milions d'euros, el que suposa el millor tancament de tot el mandat, segons ha apuntat el cònsol major, Jordi Minguillón. A més, l'endeutament s'ha pogut rebaixar en 5,6 milions d'euros i se situa, per tant, en els 46 milions d'euros, una xifra valorada positivament pel cònsol. L'oposició ha celebrat les dades presentades però ha fet referència al fet que part de la inversió prevista al 2014 s'hagi hagut de reconduir al 2015 perquè encara no s'ha fet efectiva.

Les despeses executades han arribat als 30.826.160 euros, és a dir el 86,34% del que s'havia pressupostat, mentre que els ingressos s'han executat en el 99,15% arribant als 35.401.650 euros. En aquest sentit, Nin ha remarcat que s'ha assolit aquest nivell d'ingressos gràcies a l'acord al que es va arribar sobre la repartició de l'IGI provinent de l'ITP al 2014, que ha suposat uns ingressos extraordinaris d'1 milió d'euros.

Aquest resultat ha permès eixugar 5,6 milions d'euros l'endeutament consolidat, que se situa en 46 milions d'euros. La consellera ha indicat que es tracta d'una xifra que representa el 139,94% dels ingressos dels darrers anys, el que equival a 19 milions d'euros per sota del límit d'endeutament fixat per la llei. El cònsol major, Jordi Minguillón ha considerat que les xifres són molt bones i de fet ha indicat que són les millors de tot el mandat.

L'oposició ha coincidit a valorar positivament el superàvit, però no obstant tant la consellera del PS Dolors Carmona com el conseller d'SDP Josep Vila també han criticat que no s'hagi fet efectiva la inversió que hi havia prevista per al 2014. En el pressupost es preveien 4.451.719 euros, i finalment s'han liquidat 2.391.700, és a dir, el 53,73%. Minguillón ha explicat que això és perquè hi ha hagut 1.852.000 euros que s'han hagut de reconduir per inversions que no s'han pogut fer el 2014 però que es faran el 2015. Aquestes inversions són les referents a la reforma del Centre Esportiu Serradells, i a la planta depuradora d'aigua.

Entitats culturals d'interès públic

D'altra banda, en la sessió d'aquest dijous s'han proposat cinc entitats per ser reconegudes com a entitats d'interès cultural d'interès públic. La consellera de Cultura i Participació Ciutadana, Meritxell Rabadà, ha proposat l'Esbart Dansaire, l'Orfeó, els Fallaires d'Andorra la Vella, la Gresca Gegantera i la Confraria d'escudellers. Ha explicat que es proposen aquestes entitats perquè la seva finalitat és la divulgació de la cultura popular de la parròquia i perquè s'ha contrastat la seva trajectòria i que els destinataris de les seves accions no són només els associats sinó els ciutadans de la parròquia.