Andorra experimenta una davallada de persones que visiten el país

S'ha registrat un 4,6% menys de vehicles que entren al Principat 

Segons les dades publicades pel departament d'Estadística, durant el mes de setembre han entrat al país 651.349 persones, fet que representa una variació negativa del 5,2% del nombre de visitants respecte al mes de setembre de l’any passat. D'entre totes elles, els turistes han estat de 218.331, un 1,6% menys respecte al mateix mes de l'any passat. Quant al nombre d’excursionistes ha estat de 433.018 amb una variació negativa del 7,0% comparat amb el mes de setembre de l’any passat.

Els visitants en els darrers dotze mesos han disminuït un 1,5%. Quant als turistes, augmenten un 0,3% mentre que els excursionistes presenten una variació negativa del 2,6%. D'entre tots ells, els visitants espanyols presenten una variació negativa d’un 6,6% i els visitants francesos d’un 5,7%, mentre que altres procedències presenten un increment del 2,6%.

D'altra banda, el nombre de vehicles que ha entrat al país durant el mes de setembre ha estat de 354.596, fet que suposa una variació percentual negativa respecte al mes de setembre de l'any anterior del 4,6%. El total de turismes presenta un decrement del 4,6% i el de vehicles pesants del 2,1%, segons les dades fetes públiques aquest dilluns pel departament d'estadística del Govern.

Tal com indiquen aquestes dades, els turismes provinents d'Espanya han tingut una variació percentual negativa del 6,4% mentre que els que procedien de França van caure un 1,6%. Pel que fa als vehicles pesants, hi ha hagut una variació percentual negativa del 3,5% per la frontera hispanoandorrana. Pel que fa a la francoandorrana, la variació ha estat positiva en un 5,0%.

Cal destacar que el nombre de vehicles que han entrat al país durant els darrers dotze mesos ha estat de 4.181.484, fet que representa una variació negativa de l'1,7% respecte al mateix període anterior, en què van entrar 4.253.485 vehicles. Els vehicles que ho han fet per la frontera hispanoandorrana han disminuït en 78.257 unitats, és a dir, han caigut un 2,7% respecte al mateix període de l'any passat, mentre que els que han entrat per la frontera francoandorrana han augmentat un 0,4% (6.256 unitats).

De gener a setembre d'aquest any, i respecte al mateix període del 2018, s'ha produït un decrement del 3,2% en el nombre de vehicles, amb un decrement del 3,1% dels provinents d'Espanya i un descens del 3,5% dels provinents de França.