Publicitat
Publicitat

Andorra, a la 'llista negra' de paradisos fiscals de la UE

Andorra forma part d'un llistat de 30 països juntament amb altres estats europeus com Liechtenstein, Mònaco o les illes Guernsey

Andorra apareix en una llista feta pública aquest dimecres per la UE en què apareixen països que no cooperen en matèria de transparència i intercanvi d'informació. La UE ha recopilat els països que apareixen en almenys 10 de les llistes nacionals efectuades pels països membres. Així, Andorra forma part d'un llistat de 30 països juntament amb altres estats europeus com Liechtenstein, Mònaco o les illes Guernsey, tal com assenyala l'Agència EFE.

Països com Espanya, Portugal, Itàlia o Grècia han inclòs Andorra en la seva llista de països que no compleixen els estàndards de bona governança fiscal. L'aparició del Principat en almenys deu llistes nacionals ha comportat que la Unió Europea l'inclogués en la llista que ha fet pública aquest dimecres i que es limita a recollir les avaluacions dels estats membres en matèria de transparència i intercanvi d'informació.

Altres països que apareixen en aquesta llista de 30 són Panamà, Bahames, Barbados, Belice, o les illes Caiman, entre altres.