Andorra tampoc vendrà els pneumàtics poc eficients

Des de l'1 de novembre està prohibit comprar les categories més baixes, fins ara permeses, als països de la Unió Europea

Amb l'objectiu de millorar el consum de carburant i també les emissions del CO2 dels vehicles, la Unió Europea ha prohibit, des de l'1 de novembre, la venda d'aquells pneumàtics que tenen les classificacions més baixes (lletres F i G) amb un nivell de resistència i de fricció envers la carretera major. Malgrat que Andorra no forma part de la Unió Europea, la totalitat de les importacions, segons ha informat el Govern, provenen del mercat comunitari i, per tant, la prohibició incidirà directament en la venda d'aquestes categories al Principat.

Actualment prop d'un 30% dels pneumàtics fabricats tenen la classificació F i G. Tot i això, alguns dels venedors del país apunten que ja fa temps que els arribaven poques rodes d'aquestes categories i que només en casos específics, de cotxes que no en necessiten, el client demana aquests pneumàtics. 

Segons es destaca des de l'administració, aquesta nova mesura incidirà de manera directa amb una millor eficiència energètica i també del soroll per al Principat, a la vegada que suposarà un estalvi de combustible per a l'usuari i una millor qualitat de l'aire. 

Tots aquells pneumàtics importats de la Unió Europea venen amb una marcatge de la CE que contenen informacions rellevants per al vehicle, com ara l'estalvi de combustible, el nivell de sonoritat o l'eficàcia sobre asfalt humit o moll. Aquells que presenten un major consum per al vehicle (amb una diferència de fins a 0,6 litres cada 100 quilòmetres) o aquells que presenten una menor adherència sobre superfície molla (amb diferències de fins a 18 metres de distància de frenada entre pneumàtics), són aquells classificats amb categoria G i F.