Publicitat
Publicitat

Testimonis BPA busca suports

La plataforma Testimonis BPA inicia una campanya viral per instar els clients a fer arribar comentaris al FinCEN

La plataforma Testimonis BPA ha iniciat una campanya viral a través de les xarxes, correus electrònics i missatgeria instantània amb la qual pretén captar suports per a BPA instant els clients de l'entitat a fer arribar al FinCEN els seus comentaris a títol personal sobre les mesures imposades a l'entitat i les seves pràctiques legítimes. Aquest divendres es compleix el termini de 60 dies que el departament del Tresor nord-americà va fixar per rebre al·legacions, i la plataforma fa una crida a les "mestresses de casa i petits estalviadors fins a emprenedors, inversors o empresaris d'alt nivell" per tal que facin saber al FinCEN "la veritable realitat de BPA", i que es tracta d'un banc "de dones, homes i empreses" que operen "de forma regular i plenament legítima".

Testimonis BPA ha posat en marxa una maquinària inèdita a partir de la pàgina web https://testimonisbpa.wordpress.com/ que facilita l'enviament dels comentaris al FinCEN i que fins i tot proposa un model de text en anglès per fer arribar a la directora de l'organisme, en el qual s'indica que s'és client de BPA i que totes les seves activitats són legítimes i no estan relacionades amb el blanqueig de diners. El model de comentari de la plataforma afegeix que la proposta de norma que va publicar el FinCEN va desencadenar que les autoritats andorranes intervinguessin l'entitat i això fes que tots els corresponsals de BPA bloquegessin els comptes. També exposa que això fa que no es pugui tenir accés als fons legítims del compte i que si el FinCEN finalment imposa la mesura especial contra BPA serà molt difícil accedir als dipòsits.

En els missatges que la plataforma fa córrer a través de les xarxes, es demana la implicació dels clients per "fer veure el que realment és: BPA és un banc normal. D'operacions legítimes. D'homes i de dones que aixequen la persiana a les 8 del matí i de dones i d'homes que miren de treure el màxim rendiment, de forma completament legal, als seus capitals".