Publicitat
Publicitat

BPA limita les extraccions dels caixers a 300 euros

La majoria dels clients s'han mostrat preocupats pel que pugui passar amb els seus estalvis

A primer hora del matí, abans de l'obertura de les oficines, els clients de la Banca Privada d'Andorra ja esperaven a les portes de les diferents sucursals per poder conèixer la situació dels seus comptes corrents. Alguns amb intenció de retirar els diners i altres simplement per informar-se, han hagut de fer cues de més de dues hores, ja que els caixers automàtics no han funcionat durant tot el matí. Fonts de la pròpia entitat han informat els clients que s'estava configurant el sistema per limitar les extraccions a 300 euros, "fins a nova ordre".

Els curiosos que passejaven per l'avinguda Carlemany s'aturaven per treure fotos i preguntar per la situació als propis clients que esperaven a les portes de la seu central de BPA i que encara no tenien més informació que la que han pogut sentir als mitjans de comunicació. La majoria dels clients s'han mostrat preocupats pel que pugui passar amb els seus estalvis, alguns d'ells, fins i tot, han descarregat el seu malestar amb la premsa.

A dins de les oficines no hi cabia ni una agulla, els clients esperaven el seu torn fins arribar als gestors, que acompanyats per personal de l'INAF, informaven els clients que els administradors provisionals han acordat prendre una mesura cautelar i limitar les disposicions de xecs, transferències nacionals i internacionals, mitjans de pagament, rebuts, efectes i operativa de caixa a un import màxim de 2.500 euros setmanals per compte. A més, aquesta informació els la feien arribar amb un informe escrit al qual ha pogut tenir accés l'Ara.ad.

En sortir de les oficines, els clients explicaven que només havien pogut treure un màxim de 2.500 euros del compte corrent i no de cap dels fons d'estalvi, que de moment han quedat totalment bloquejats. A més a més, els tràmits per fer qualsevol operació asseguraven que "són molt feixucs, verifiquen totes les dades i comproven qualsevol moviment amb cautela i hem de firmar les dues persones que estem al compte".

Entre els estalviadors s'han escoltat afirmacions com "això sembla el corralito", "ells fiquen la pota i nosaltres paguem el pato" o "ens intenten tranquil·litzar però no sabem fins quan s'allargarà la situació".