Publicitat
Publicitat

Baixa un 3,9% la importació de carburants al maig

Durant els cinc primers mesos d'enguany hi ha hagut un descens de sis dècimes respecte al mateix període del 2016

Les dades fetes públiques aquest dilluns pel departament d'Estadística mostren que la importació de carburants durant el mes de maig, que ha estat de 12,06 milions de litres, ha baixat un 3,9% respecte al mateix mes de 2016.

Durant aquest mes, creix un 6,6% el gasoli de locomoció, però presenten davallades el fuel domèstic, amb un 25,6%, i la gasolina sense plom, amb un 4,5%. 

Durant els primers cinc mesos d'enguany la importació de carburants ha estat de 76,43 milions de litres, la qual cosa vol dir un descens del 0,6%, en contraposició al mateix període de l’any 2016.

Així mateix, pel que fa a les dades acumulades dels darrers dotze mesos, la importació de carburants ha estat de 177,39 milions de litres, el que suposa un creixement del 0,2% respecte als 177,09 milions de litres importats durant el període anterior. 

Finalment, pel que fa a la importació de carburants amb dades ajustades, és a dir, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, presenta una tendència estable en els darrers cinc mesos, sense cap variació al maig.