La CEA creu que aquesta primera obertura pot ser un "assaig" i la Cambra es mostra a l'expectativa de l'evolució sanitària

Cadena i Daban valoren positivament el primer dia d'activitat d'alguns establiments i el primer demana més anticipació per a la logística en el futur

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) valora de manera satisfactòria el primer dia d' obertura de sectors com el tèxtil, l'horticultura o la papereria i també la posada en marxa del comerç electrònic. El president de la patronal, Gerard Cadena, ha destacat que "en general" hi ha satisfacció entre aquests sectors per com s'està desenvolupant aquesta primera jornada i creu que pot ser un bon "primer assaig" per a la futura posada en marxa d'altres activitats. En aquest sentit, ha manifestat que caldrà anar veient, també, quin és el comportament dels clients, ja que en aquest primer dia potser hi ha hagut moltes persones que han anat a aquestes botigues ja que feia molts dies que necessitaven aquests productes de "segona necessitat" i  considera que amb el pas dels dies això s'anirà "dosificant".

El que sí que consideren des de la CEA és que de cara a futures noves obertures cal que hi hagi una major anticipació perquè els establiments es vagin adaptant a les exigències sanitàries, ja que molts han hagut de fer aquesta adaptació logística en molt poques hores, donat que l'anunci es va fer divendres.

Pel que fa al comerç electrònic, Cadena destaca que molts establiments estan optant per aquesta alternativa de negoci i que molts han posat en marxa pàgines webs per poder donar sortida als productes que tenen a la botiga. "S'estan organitzant bé" i això permet que molts establiments puguin tenir, si més no, alguns ingressos que fins ara no tenien, ha destacat Cadena, recordant que ja hi havia ja alguns establiments que oferien aquest comerç electrònic i que alguns, fins i tot, arribaven fora de les fronteres andorranes.

Al seu torn, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis valora de manera positiva la represa de l'activitat que s'ha registrat aquest dilluns. "És un pas molt positiu, evidentment", ha destacat el vicepresident de la Cambra, Jordi Daban, afegint que fins a la data des d'un punt de vista sanitari les coses s'han fet "bé" i que confien que això continuï i que, per tant, es puguin anar incorporant altres sectors en aquesta represa de l'activitat. Daban també assenyala que es constata "el difícil equilibri entre l'economia i la sanitat".

Des de la Cambra es mostren ara a l'expectativa que aquesta obertura es pugui anar estenent a d'altres sectors i, per tant, a poc a poc la situació sanitària permeti anar " desbloquejant" altre tipus d'activitat.

Pel que fa a la posada en marxa del comerç electrònic, el vicepresident de la Cambra ha emfasitzat el fet que moltes empreses s'hagin sumat a la proposta la qual cosa, assenyala, és bo no només per als negocis, ja que d'aquesta manera poden tenir uns ingressos, sinó també per als clients que així poden accedir a tenir molts productes que fins ara no podien obtenir. "És un benefici mutu", ha subratllat.