Economia 22/10/2015

La CEA veu positiva una unificació de les avingudes Carlemany i Meritxell

Els empresaris exigeixen una flexibilització de les contractacions i major seguretat jurídica

M.b.
2 min
Jordi Balletbó, Josep Manazano, Xavier Altimir, Víctor Fillol, i Àlex Armengol, durant la roda de premsa de la CEA. /M.B.

Andorra la VellaLa Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha defensat la unificació de les avingudes Carlemany i Meritxell "perquè tot el que sigui sumar esforços va en benefici de tots", ha assegurat Jordi Balletbò, representant dels joves empresaris.

Unificar i clarificar la senyalització del país, seguint criteris internacionals, facilitant l'accés als turistes a les zones comercials, hotels, o zones d'interès cultural, és una de les propostes que la CEA ha traslladat al Govern i als grups parlamentaris perquè tinguin en consideració les seves propostes perquè el país pugui evolucionar. Balletbò ha explicat que el fet de demanar una unificació va més enllà de l'arteria comercial, però que "evidentment una unió a nivell comercial d'Escaldes-Engordany i Andorra la Vella serà més productiva que anar per separat, i així ho hem pogut comprovar amb accions conjuntes com la del pont de la Puríssima".

El president de la CEA, Xavier Altimir, també ha defensat la idea d'unir esforços i ha considerat que "l'interès general passa per sobre de l'interès personal". En aquest sentit, ha criticat alguns col·lectius de persones que surten en contra de projectes que suposen una inversió per al país i que diu, "donen creixement". "La gent hauria de posar-se les piles i entendre que el país ha de tirar endavant entre tots", i ha posat com exemple les crítiques a l'heliport, a l'estació d'autobusos o al parc aquàtic.

Els empresaris exigeixen una flexibilització de les contractacions i major seguretat jurídica

La CEA va fer entrega aquest dimecres d'un informe de mesures urgents d'activació econòmica al cap de Govern i als grups parlamentaris "perquè calendaritzin moltes de les nostres demandes", segons ha explicat Xavier Altimir, president de la patronal.

La majoria de les propostes presentades s'arrosseguen des de fa diversos anys, tot i que critiquen que encara no s'hagin tirant endavant, com ara el Codi de Relacions Laborals. "Estem preocupats perquè no 'executen els projectes amb la velocitat que caldria", ha afegit.

El proper dimarts tindrà lloc una reunió entre el cap de Govern i els empresaris per traslladar-li aquest descontentament. Tot i que des de la CEA consideren totes les demandes igual d'importants per fer créixer el PIB i crear ocupació, entre algunes de les mesures destaca la seguretat jurídica. El president de la comissió de Recursos Humans i Relacions Laborals de la CEA, Josep Manzano, ha explicat que es tracta de crear mecanismes legals perquè Andorra doni garanties d'estabilitat a nivell social, econòmic, financer i fiscal, tant als ciutadans com als nous inversors internacionals. En aquest sentit, ha criticat la mesura d'augment de les cotitzacions, assegurant que "la gent ha de saber que no varien les regles del joc al poc temps d'arribar aquí". En canvi, ha apostat per un augment de l'edat de jubilació, ja que considera que les condicions de vida han millorat molt, i "la seguretat jurídica depèn de com legisla un Govern pensant en el futur, no en el present ni el passat".

Una altra de les mesures que han destacat, ha estat la flexibilització de les contractacions, és a dir, que les lleis no siguin una limitació per poder contractar personal. Altimir ha clos assegurant que la intenció és que "ens fiquin el terreny de joc el més maco possible perquè les empreses puguem tirar del carro".

stats