Publicitat
Publicitat

"Cal treure la por a lluitar contra els bancs"

Així ho ha assegurat el vicepresident de l'Associació de Perjudicats d'Entitats Financeres (APDEF), Antoni Cudós, entitat que oferirà aquest dijous una xerrada informativa als afectats pel bloqueig dels seus dipòsits de BPA

Després que un centenar d'afectats per l'afer BPA hagin demanat ajuda a l'Associació de Perjudicats d'Entitats Financeres (APDEF), aquest dijous tindrà lloc a l'Hotel Cèntric d'Andorra la Vella, una xerrada informativa gratuïta per explicar quines són les passes legals a seguir per desbloquejar els estalvis. A la xerrada hi participarà el vicepresident d'APDEF, Antoni Cudós, i la responsable d'APDEF a Andorra, la lletrada Clara Veganzones.

El col·lectiu d'afectats pel bloqueig dels seus dipòsits de Banca Privada d'Andorra respon a dos perfils, segons ha explicat Cudós. Per una banda, els perjudicats per la venda de productes com deute subordinat, preferents o bons, i per una altra, "els afectats pel corralet BPA".

L'Associació de Perjudicats d'Entitats Financeres va néixer amb la intenció de facilitar als perjudicats l'accés a la Justícia sense un cost elevat, i a la xerrada que està prevista per aquest dijous a les 19 hores, "s'intentarà treure la por als advocats i a lluitar contra els bancs". Actualment compta amb prop de 4.500 socis, i té oberts més de 2.700 procediments als tribunals contra diverses entitats financeres per valor de 90 milions d'euros i ja n'ha recuperat 27,5 milions.

Des de l'APDEF, que només cobra en cas que la demanda tingui èxit, el primer pas per portar a terme la demanda és obtenir la informació necessària i denunciar la mala praxis del banc. En segon lloc, lluitarà perquè els clients recuperin els diners i investigarà si l'actuació de l'INAF ha estat la correcta, o "s'han precipitat i han creat alarmisme innecessari", segons Cudós. En aquest sentit, el vicepresident de l'associació ha assegurat que recuperar els diners "no és facil però si factible", ja que "si realment hi hagut mala praxis, la demanda prosperarà i si el banc és solvent els diners es recuperaran".

L'APDEF va ser la primera associació d'afectats espanyola que va reclamar a Bankia per la venda d'accions, i la primera a guanyar una sentència contra Banco Santander per Valors Santander.

Etiquetes