Publicitat
Publicitat

Els Cierco temen que l'informe de PwC pugui rebre "pressions de l'administració andorrana"

Demanen que l'informe sigui "independent" i que PwC comuniqui si ha trobat casos de blanqueig més enllà dels judicialitzats

Els accionistes majoritaris de BPA, els germans Higini i Ramon Cierco, han tramès una carta als dos màxims responsables de PricewaterhouseCoopers (PwC) a Barcelona i Londres, Xavier Brossa i Dennis M. Nally, exigint-los que l'informe de l'auditoria reflecteixi "la independència" de la consultora i la seva "major integritat" basada en la normativa vigent. A més, els germans Cierco reclamen que les conclusions de PwC indiquin "d'una manera clara i directa" si han aparegut evidències que a BPA hi havia institucionalitzat un sistema de rentat de diners més enllà dels casos que ja estaven sota el control de la justícia.

En la carta, tal com han informat mitjançant un comunicat, els accionistes expressen el seu temor pel fet que les conclusions puguin ser condicionades per " pressions de l'administració andorrana o ingerències polítiques". Fins i tot apunten la possibilitat que "PwC no l'acabi redactant i sigui l'INAF qui el faci", i que "es vulguin fer passar qüestions d'ordre menor i que res tenen a veure amb les acusacions fetes pel FinCEN com a elements per generar confusió i alarma social".

Així, els accionistes majoritaris de BPA i els seus assessors legals temen que tot plegat es converteixi en una maniobra per justificar el tancament de BPA. Al mateix temps, lamenten la lentitud del treball d'auditoria, els elevats costos que està generant i els canvis de criteris durant el procés d'anàlisi. Els accionistes majoritaris han demanat el dret de tenir l'oportunitat d'examinar l'informe d'auditoria i la informació subjacent que l'acompanyi abans de la seva publicació.

De fet, tal com apunta el comunicat, segons el coordinador de l’estratègia legal de la família Cierco, l’advocat americà Eric Lewis, "tot aquest afer és d'una gran incompetència burocràtica, manca de transparència i encobriment", de manera que ha assegurat que "els germans Cierco estan decidits a netejar el seu bon nom per l'honor dels seus empleats, socis accionistes, clients i reputació familiar", i que "és hora de començar a passar comptes".

Etiquetes