Publicitat
Publicitat

Els Cierco lamenten que encara no s'hagin determinat les possibles responsabilitats en l'afer BPA

Critiquen que l'INAF, om a instructor de l'expedient sancionador obert contra BPA el passat 10 de març, encara no hagi formulat el plec de càrrecs

La representació processal dels germans Higini i Ramon Cierco ha lamentat, aquest dimarts, que l'INAF, com a instructor de l'expedient sancionador obert contra BPA el passat 10 de març, encara no hagi formulat el plec de càrrecs, que hauria de detallar quines responsabilitats i sancions se'n deriven.

L'advocat dels Cierco, Jaume Bartumeu, ha conegut aquest fet arran del procediment urgent i preferent que van instar per tenir accés l'expedient sancionador i perquè se'ls garanteixi un procés degut. Dins d'aquest procés, la Batllia de Guàrdia ha dictat una providència que inclou un certificat de la directora general de l'INAF, Maria Cosan, que com a instructora de l'expedient sancionador contra BPA indica que "en el marc del referit expedient encara no s'ha formulat el plec de càrrecs".

El plec de càrrecs, que en un procediment penal equival a un aute de processament, hauria de determinar, si hi ha indicis, les responsabilitats i les sancions que es deriven de l'expedient del passat 10 de març.

La representació dels accionistes majoritaris de l'entitat lamenten que no s'actuï amb prou celeritat i que no hagin pogut tenir accés a l'expedient, que va derivar en la intervenció de l'entitat i el cessament del consell d'administració.

Per tot plegat, assenyalen que "seixanta-dos dies després de l'obertura de l'expedient i seixanta-un dies després que l'INAF canviés sobtadament de criteri –malgrat que la seva directora general en roda de premsa hagués dit que no s'esqueia cap destitució– i suspengués provisionalment el consell d'administració i la direcció general de BPA". A més, critiquen que "la situació d'interinitat continua afectant molt negativament" els interessos dels accionistes de BPA i dels clients.

Etiquetes