Publicitat
Publicitat

Cinca augura un desbloqueig "progressiu" dels actius de BPA

El ministre portaveu no dóna cap data concreta però insisteix que s'està treballant el més ràpidament possible per poder enllestir el procés d'anàlisi i aixecar així les restriccions

El ministre portaveu, Jordi Cinca, s'ha mostrat convençut durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que el desbloqueig dels actius de BPA serà progressiu, "i per tant també ho serà l'aixecament de les restriccions". En aquest sentit, Cinca no ha pogut donar una data concreta i insisteix que s'està treballant el més ràpid possible sense deixar de banda la professionalitat, ja que "l'aixecament de les restriccions no pot distorsionar el procés de resolució de venda de l'entitat". Tampoc ha pogut confirmar la data de creació del banc bo "perquè la prioritat de l'AREB és avançar els passos previs i un cop defineixi l'estructura jurídica i funcional ja es constituirà".

Al Govern no li consta cap data de creació del banc bo ni d'aixecament de les restriccions dels 2.500 euros setmanals dels clients de BPA. Així ho ha confirmat aquest dimecres el ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, i ha assegurat que "no crec que a ningú li consti la data".

Segons ha explicat el ministre, la prioritat de l'AREB és avançar durant les properes setmanes en tots els passos previs a la constitució del banc, "un cop estigui creada l'estructura jurídica i funcional necessària, es farà la dotació dels actius i passius inicials mitjançant els quals es quedarà constituït el banc".

Pel que fa a la data d'aixecament de les restriccions, Cinca tampoc ha pogut donar cap detall, tot i que s'ha mostrat confiat que "de manera progressiva s'aniran desbloquejant els actius i de la mateixa manera ho faran les restriccions". Tot i això, ha assegurat que no es pot permetre que l'aixecament de les restriccions distorsioni el procés de resolució de venda de l'entitat.

Pel que fa als treballadors de BPA, ja han fet públic el seu malestar amb el Pla de Resolució que va publicar l'AREB el passat dilluns, pel qual preveu vendre el banc bo amb els actius i passius legítims de BPA abans de final d'any. Els treballadors consideren que aquesta resolució és molt tècnica i a més, no explica quants anirien al banc bo ni quants anirien al dolent, i no detalla les seves indemnitzacions. En aquest sentit, Cinca no s'ha volgut pronunciar i ha deixat que sigui l'AREB qui doni les explicacions pertinents a la reunió prevista amb el conjunt de treballadors.

Finalment, el ministre portaveu ha recordat la seva preferència perquè sigui una entitat estrangera qui es faci càrrec de BPA, ja que així, "es podria contribuir a la internacionalització de la plaça i al reconeixement de tot el procés que s'està duent a terme".

Etiquetes