Publicitat
Publicitat

Reclamació administrativa dels Cierco

Cinca: “Les autoritats van fer el que havien de fer a la vista dels esdeveniments”

El ministre portaveu defensa l'actuació del Govern davant la demanda administrativa interposada per la família Cierco

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha estat interpel·lat aquest dimecres a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres sobre la reclamació per via administrativa interposada pels accionistes principals de BPA per valor de 365 milions d’euros. En ser preguntat per la capacitat de l’Estat per fer front a un pagament així, el ministre de Finances ha reconegut que “l’excap de Govern [Bartumeu va insinuar que això suposaria la fallida de l’Estat] sap tan bé com jo quina és la capacitat de les finances públiques del Govern d’Andorra”.

No obstant això, Cinca ha insistit que el Govern afronta aquesta reclamació amb el convenciment que “davant una situació com aquesta les autoritats van actuar dins el marge de la llei”. Respecte al contingut de la demanda administrativa, on es denuncien “negligències” i “omissions de l’Administració” que haurien causat pèrdues a BPA, Cinca ha afegit que “les autoritats competents i el Govern no han comès cap negligència”, abans d’emplaçar a la Justícia per dilucidar la qüestió.

“El Govern entén que va prendre les decisions correctes i més enllà d’això el Govern quan executa qualsevol acció ho fa amb el convenciment que ho fa d’acord amb el que diu la llei i a favor de l’interès general, en aquest cas i en qualsevol altre”, ha afirmat el ministre portaveu, Jordi Cinca, davant la reclamació administrativa interposada per la família Cierco aquest dimecres. Cinca ha insistit, però, que els serveis jurídics del Govern hauran d’estudiar la documentació abans de fer una valoració sòlida i seriosa en conèixer els detalls.

Malgrat això, davant la incertesa de poder fer front al pagament en cas de perdre el cas, el ministre portaveu s’ha mostrat confiat que demostraran la bona actuació del Govern i ha afegit que “quan el Govern d’Andorra és interpel·lat amb una demanda com aquesta, el que ha de fer és estudiar-la i no analitzar-la des de la perspectiva que serà condemnat”. El ministre ha insistit que les autoritats “van actuar dins el marge de la llei” i que “no hi haurà cap resolució en contra dels interessos de l’Estat andorrà”.

Comissió BPA
Tot i insistir que aquesta és una qüestió del Consell General, Cinca ha declarat que “no és una bona notícia” que hi hagi consellers generals que abandonin la comissió BPA. El ministre ha insistit en la importància de la participació de tots els consellers per definir els “canvis legislatius” o “reforçar els supervisors”, com a possibles decisions derivades de la feina de la comissió.

El ministre portaveu sí que ha considerat “una bona notícia”, però, l’anunci del grup parlamentari liberal de promoure una llei de secrets d’Estat. El representant del Govern ha reiterat la voluntat de trametre “tota la informació que no hi hagi cap precepte legal que ens impedeixi trametre-la”. Així doncs, ha celebrat que hi hagi un consens per tirar endavant aquesta llei, però ha advertit que els canvis legislatius “hauran de tenir en compte la legalitat internacional a l’hora de transmetre aquesta informació”.

Etiquetes