Publicitat
Publicitat

Cinca confirma que hi ha una vintena d'entitats interessades en Vall Banc

El procés de subhasta començarà a finals de novembre i Cinca ha augurat que es podria allargar un mes i mig

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha confirmat que hi ha una vintena d'entitats que s'han interessat pel procés de subhasta de Vall Banc –el banc on es traspassaran els fons lícits de BPA-. Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dimecres, Cinca ha assegurat que l'empresa que l'AREB ha contractat per preparar la subhasta del banc ha fet una "feina prèvia" en què ha contactat amb una quarantena d'entitats que podrien estar interessades en participar, almenys inicialment, en aquest procés de subhasta que s'iniciarà a finals de novembre. D'aquestes, "aproximadament el 50% han mostrat interès".

A preguntes dels periodistes, Cinca ha detallat que, segons la informació que li ha facilitat l'AREB, ja s'ha contactat amb una quarantena d'entitats bancàries, fons d'inversió i financeres que es creu que podrien estar interessades en participar inicialment en el procés de subhasta.

El fet que aproximadament la meitat de les entitats consultades hagi mostrat interès en ser "avisada formalment" quan comenci el procés de subhasta, per tal de tenir accés a la informació –confidencial- de Vall Banc per valorar si presenten una possible oferta, en cap cas representa que adquireixin cap compromís en fer-ho.

En relació a les quatre entitats bancàries andorranes, Cinca s'ha mostrat convençut a nivell personal que aquestes mostraran el seu interès en aquesta primera fase de la subhasta, si més no per "estudiar la situació" i poder analitzar si els interessa participar-hi.

El procés de subhasta començarà a finals de novembre i Cinca ha augurat, sense poder detallar una data exacta, que com a mínim aquest es podria allargar un mes i mig.

Pel que fa als acomiadaments que ja s'han anat produint a BPA, el portaveu del Govern s'ha mostrat convençut que aquests responen a la voluntat "d'anticipar les necessitats que tindrà Vall Banc", així com per adaptar-se a les que té actualment BPA. En aquest sentit, ha considerat que "s'ha prescindit d'aquells perfils de treballadors que no tindran cabuda en la nova entitat".

Etiquetes