Publicitat
Publicitat

Crèdit Andorrà es compromet amb la sostenibilitat

Ha anunciat l'adhesió al Pacte mundial de les Nacions Unides i es compromet a incorporar aquest pacte i els seus principis com a part de l'estratègia de responsabilitat social corporativa de l'entitat

Crèdit Andorrà ha anunciat aquest dimecres la seva adhesió al Pacte mundial de les Nacions Unides amb la qual cosa es compromet a incorporar aquest pacte i els seus principis com a part de l'estratègia de responsabilitat social corporativa de l'entitat. En aquesta mateixa línia, l'entitat contribuirà a l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, que en total són 17 i dels quals Crèdit se'n compromet a assumir-ne sis, els relatius a salut i benestar; educació de qualitat; treball digne i creixement econòmic; indústria, innovació i infraestructures; consum i producció responsables, i acció climàtica.

El responsable de l'Oficina per Espanya i Andorra del Centre Regional d'Informació de les Nacions Unides per a l'Europa Occidental, Carlos Jiménez, ha destacat que aquest és un "acte ètic que va més enllà de les coses tangibles, que es poden xifrar" i ha qualificat com a "acte històric" aquesta adhesió de l'entitat bancària, ja que es tracta, ha dit, de materialitzar amb accions concretes les intencions polítiques. També ha posat en relleu la importància que Crèdit Andorrà se sumi a aquest pacte com a exemple, no només per a d'altres empreses i entitats del país, sinó també a nivell global i perquè des de les Nacions Unides es pugui anar obtenint informació sobre quins són els reptes i els entrebancs que es van trobar per a la implementació d'aquests 17 objectius que es concreten en diferents accions.

El conseller delegat de Crèdit Andorrà, Josep Peralba, ha destacat la feina que l'entitat ha anat fent al llarg d'aquests anys especialment en tres àmbits de treball que han protagonitzat la responsabilitat social corporativa de l'entitat: l'educació, la cultura i l'àmbit social. Ha afegit que, a més a més, el compromís amb el medi ambient es va materialitzar el 1998 quan el Grup Crèdit Andorrà es va adherir al programa mediambiental de les Nacions Unides per a les Finances. Aquests i d'altres objectius aconseguits, ha destacat, mostren el "ple convenciment" de l'entitat que cal treballar per aconseguir un "món més sostenible". A més a més, ha manifestat que tenen la voluntat que la seva experiència, de la qual esperen "aprendre molt", serveixi perquè altres empreses del país se sumin a aquests objectius. "Som la primera entitat financera que s'adhereix a aquest pacte i espero que no siguem els únics", ha manifestat Peralba. Ha conclòs que "el desenvolupament sostenible ha de ser un compromís global i per tant cal fer coses que sumin" i que la seva estratègia s'implantarà als països en què el grup és present.