Publicitat
Publicitat

Descens de dues dècimes a l'abril de la importació de carburants

Durant el primer quadrimestre d'enguany ha augmentat una dècima respecte al mateix període de l'any passat

Les dades facilitades aquest dijous pel departament d'Estadística mostren que a l'abril la importació de carburants ha estat de 13,21 milions de litres. Això vol dir que hi ha un descens respecte al mateix mes de l’any anterior del 0,2%. Aquest mes presenten un augment la gasolina sense plom, amb un 13,1% i el gasoli de locomoció, amb un 3,1%. Per contra, presenta un descens el fuel domèstic, amb un 13,4%.

En el primer quadrimestre del 2017 la importació dels carburants és de 64,37 milions de litres, amb un augment del 0,1%, en contraposició al mateix període de l’any 2016.  Pel que fa a les dades acumulades dels darrers dotze mesos, la importació de carburants ha estat de 177,89 milions de litres, el que suposa un augment de l'1,8% respecte als 174,80 milions de litres importats durant el període anterior.

Finalment, la importació de carburants amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, presenta una tendència estable en el darrer mes, sense cap variació.