Disminució generalitzada dels preus dels carburants al maig

El gasoil de locomoció ha baixat un 16,6% respecte a l'any passat

Durant aquest mes de maig, s’ha produït una disminució generalitzada dels preus dels carburants respecte a l’abril, informa aquest dijous el departament d'Estadística. El preu del gasoil de calefacció ha disminuït un -4,2%, el del gasoil de locomoció ha disminuït un -1,7%, el del gasoil de locomoció millorat un -1,6%, el de la gasolina sense plom de 95 octans un -1,5% i el de la gasolina sense plom de 98 octans un -1,4%.

Si es compara amb el mes de maig del 2019, s’ha produït també una disminució general dels preus dels carburants: el preu del gasoil de calefacció s’ha reduït en un -23,0%, el del gasoil de locomoció un -16,6%, el del gasoil de locomoció millorat un -16,2%, el de la gasolina sense plom de 95 octans un -13,7% i el de la gasolina sense plom de 98 octans un -13,2%. 

Pel que fa a la comparació dels preus mitjans en els darrers dotze mesos amb el mateix període anterior, es constata una reducció de tots els preus dels carburants: el del gasoil de calefacció ha disminuït un -5,7%, els del gasoil de locomoció un -4,4% i gasoil de locomoció millorat un -4,3%, el de la gasolina sense plom de 95 octans i el de la gasolina sense plom de 98 octans, un -2,5% i un -2,4% respectivament. 

Segons Estadística, els preus de venda dels carburants s'han vist afectats per la crisi causada per la Covid-19 i, durant el mes de maig, han continuat disminuint a causa de l’aturada radical del seu consum a nivell mundial.